Vraag naar mobiele enterprise applicaties groeit snel

Vraag naar mobiele enterprise applicaties groeit snel
  • B2b
  • 11 mei 2015 @ 11:53
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • AppsM-commerceZakelijkMarketingautomation

IT-dienstverlener COOLProfs, partner van OutSystems, ontvangt steeds meer aanvragen voor maatwerkontwikkeling van web- en mobiele applicaties. De aanvragen komen onder meer van organisaties die actief zijn in de financiële dienstverlening, het openbaar vervoer, de zorgsector, de bouwbranche, retail en het publieke domein. Reden genoeg het IT-bedrijf om vijf OutSystems- consultants aan te nemen.

Eric ten Harkel, Directeur COOLProfs: ‘Je ziet dat organisaties steeds vaker voor maatwerk applicaties kiezen. Ze doen dit met het oog op het realiseren van een efficiëntieverbetering, een verbeterde dienstverlening en innovatie. Ondanks dat er een groot aantal standaard- en SaaS-applicaties in de markt beschikbaar zijn, sluiten maatwerk applicaties doorgaans beter aan bij de behoeften van de business en bij de processen die ze moeten ondersteunen. Daarbij is het vandaag de dag dikwijls ook sneller en voordeliger om zelf applicaties te ontwikkelen dan standaardapplicaties aan te passen aan de eigen wensen en eisen.’

Applicatie-lifecycle beheren
Dat het voordeliger is om zelf applicaties te ontwikkelen komt mede door het gebruik van enterprise Rapid Application Delivery (RAD)-platformen als OutSystems Platform. Met een dergelijk visueel, modelgedreven platform zijn in korte tijd hoogwaardige applicaties te ontwikkelen, uit te rollen en gedurende de gehele applicatie-lifecycle te beheren. Doordat applicaties één codebasis hebben en foutloos opgeleverd worden, is het eenvoudig om ook na oplevering aanpassingen door te voeren.

Factor mobiliteit
De vraag naar maatwerk enterprise applicaties wordt in belangrijke mate gevoed door de factor mobiliteit, dat wil zeggen mobiele applicaties of webtoepassingen voor mobiel gebruik. Bedrijven en organisaties laten vooral maatwerk applicaties ontwikkelen voor procesondersteuning, data-analyse en rapportage, management dashboards, CRM en het ondersteunen van samenwerking. Een deel van de maatwerk point solutions wordt ontwikkeld als front-end om andere (legacy-)systemen te ontsluiten of als uitbreiding op standaard pakketten voor bijvoorbeeld ERP. Zo meldt het persbericht.

Nieuwe consultants
De nieuwe consultants in de personen van Ingmar Elstrodt, Reza Aghdam, Sjoerd Wapperom, Erwin van Dis en Johan den Ouden hebben uiteenlopende achtergronden. Van Universitair Archeoloog tot Java Ontwikkelaar en van projectleider tot een afgeronde master Human Media Interaction en Strategisch Management. ‘Met vijf nieuwe OutSystems-consultants heeft COOLProfs zichzelf weer wat meer lucht verschaft’, zo stelt Ten Harkel. ‘Het aan je binden van geschikte mensen in deze aantrekkende markt is geen sinecure. Daarom ben ik des te blijer dat we daar wederom toch weer in geslaagd zijn. En we blijven naar potentiële collega’s uitkijken, want na een intern opleidingstraject zijn alle nieuw aangestelde consultants al weer ingezet op projecten bij klanten.’

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken