Glassdoor onthult 20 beste werkgevers van Nederland

Glassdoor onthult 20 beste werkgevers van Nederland
  • B2b
  • 7 dec 2016 @ 09:00
  • Link
  • Redactie B2B
    Redactie B2B

    Redactie
    MarketingTribune
  • ArbeidsmarktOnderzoek

Vacature- en carrièremarktplaats Glassdoor presenteert de jaarlijkse Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers in Nederland. In tegenstelling tot andere werkgevers-awards is deze Top 20 uitsluitend gebaseerd op de input van degenen die er het meeste verstand van hebben: de werknemers zelf. Door het vrijwillig achterlaten van een anonieme bedrijfsreview op Glassdoor, hebben werknemers de afgelopen jaren feedback gedeeld over hun baan, werkcultuur en werkgever.

Naast een algemene beoordeling en CEO-rating leveren werknemers ook feedback over de carrièremogelijkheden, compensatie & arbeidsvoorwaarden, cultuur & waarden, senior management en werk/privé balans bij hun werkgever. De Top 20 is gebaseerd op alle reviews tot 16 november 2016 van Nederlandse werknemers bij werkgevers met minstens 1000 medewerkers.

Glassdoor’s Best Beoordeelde Bedrijven: 

1.     Vodafone
Bedrijfsbeoordeling: 4.4

2.     Nederlandse Spoorwegen
Bedrijfsbeoordeling: 4.4

3.     Sligro Food Group
Bedrijfsbeoordeling: 4.3

4.     UMC Utrecht
Bedrijfsbeoordeling: 4.3

5.     Deen Supermarkten
Bedrijfsbeoordeling: 4.3

6.     Microsoft
Bedrijfsbeoordeling: 4.2

7.     KLM
Bedrijfsbeoordeling: 4.2

8.     Exact
Bedrijfsbeoordeling: 4.2

9.     OGD
Bedrijfsbeoordeling: 4.2

10. Bol.com
Bedrijfsbeoordeling: 4.1

11. HEMA
Bedrijfsbeoordeling: 4.1

12. Deloitte
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

13. IKEA
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

14. ASML
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

15. PwC
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

16. PostNL
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

17. KPN
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

18. DSM
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

19. Coolblue
Bedrijfsbeoordeling: 4.0

20. EY
Bedrijfsbeoordeling: 3.9

Eerlijke beloning
De Top 20 Best Beoordeelde Werkgevers bevat bedrijven uit verschillende bedrijfstakken en het lijstje toont aan dat er geen specifieke bedrijfstak is waarin werknemers over het algemeen meer tevreden zijn. Eerder laat het zien dat als je als bedrijf extra moeite neemt om een transparante en betrokken werkgever te zijn door middel van eerlijke beloning en investeringen in het personeel, dat zeer wordt gewaardeerd door werknemers, ongeacht de industrie.

Keuze werkgever
‘De bedrijfscultuur en werksfeer zijn essentiële overwegingen voor werkzoekenden wanneer zij voor een nieuwe werkgever kiezen. De best beoordeelde werkgevers in Nederland zijn bepaald door de stem van hen die het bedrijf echt het beste kennen: de mensen die er werken. Dit helpt werkzoekenden om goede werkgevers in het hele land te identificeren’, zegt Diarmuid Russell, Glassdoor head of international. ‘Bedrijven met tevreden werknemers bewijzen telkens weer dat zij vanuit een concurrentieoogpunt voordeel hebben ten opzichte van andere bedrijven waar het aankomt op werving en algeheel zakelijk succes.’

Reviews
Werknemers die een review achterlaten op Glassdoor wordt gevraagd zowel de pluspunten als minpunten van hun werkgever op te geven om tot gebalanceerde reviews te komen. Daarnaast geven ze advies aan het management van hun werkgever. Tot slot krijgen ze de vraag of ze hun werkgever zouden aanbevelen bij een kennis en of ze denken dat het bedrijf waar ze werken beter, slechter of hetzelfde zal presteren in de komende zes maanden.

Methodologie
De rangschikking is gebaseerd op de algemene bedrijfsbeoordeling van werknemers in Nederland tot 16 november 2016. Alleen bedrijven met méér dan 1000 werknemers komen in aanmerking. Bedrijven moeten minstens 25 reviews hebben, waarvan minstens 2 reviews van het afgelopen jaar Nederlandstalig moeten zijn. Academische instellingen, scholen en universiteiten komen niet in aanmerking voor deze prijs. 

Op de foto de spreekruimte bij winnaar Vodaphone.

Redactie B2B

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken