Gratis marketingplan voor ondernemers

Gratis marketingplan voor ondernemers
  • B2b
  • 23 mrt 2017 @ 15:00
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Geen tag

Innovatie- en marketingspecialist Albert Zeeman lanceert vandaag de website Marketingplan Today, waar iedereen gratis en snel een eigen marketingplan kan maken. Iedere ondernemer verdient een goed marketingplan, vinden de bedenkers, maar daar hoeven geen dagenlange heisessies aan vooraf te gaan. Op Marketingplan Today is het mogelijk om al binnen een uur een solide marketingplan op te stellen.

Succes komt nooit zonder plan. Toch proberen veel MKB’ers en ZZP’ers zonder marketingplan succesvol te zijn. Marketingspecialist Albert Zeeman is het al tijden een doorn in het oog dat veel ondernemingen enkel op hun onderbuik ondernemen. Daarom ontwikkelde hij een laagdrempelige marketingtheorie, gestoeld op praktijkervaring. De nieuwe methode Marketingplan Today helpt ondernemers stap voor stap een solide marketingplan te maken, op papier of online. Dat kan zelfs binnen een uur, stelt Zeeman.

Zes prikkelende vragen
De kern van dit nieuwe marketingplan wordt gevormd door zes eenvoudige en prikkelende vragen. Het model moet helpen bij het (h)erkennen van de toegevoegde waarde van elk bedrijf of product. Vervolgens helpt de methode bij het formuleren van realistische doelstellingen en resultaten, inclusief de basis voor marketing- en verkoopacties. Als Bosschenaar heeft Albert Zeeman het fictieve marketingplan van Bossche Bollen beschikbaar gesteld via deze website.  

Nog voor de lancering is er al brede interesse voor Marketingplan Today. 'Ik vermoedde wel dat er veel belangstelling zou zijn voor een dergelijke efficiënte en eenvoudige methode', zegt Zeeman. 'Je wordt doodgegooid met ingewikkelde marketingtheorieën en iedere maand is er wel weer een nieuwe marketinghype die je moet volgen om succesvol te zijn. Veel ondernemers zien daarom door de bomen het bos niet meer. Als je bij de essentie blijft, dan kan het allemaal veel eenvoudiger en sneller. Het blijkt dat ook de markt daar behoefte aan heeft: er is zelfs al interesse vanuit Silicon Valley en een Amerikaanse versie wordt over twee maanden gelanceerd.' 

Boek met gastbijdragen
De website wordt ondersteund door een boek dat vanaf vandaag te bestellen is bij onder meer managementboek.nl. Het boek met extra informatie bevat bijdragen van gastauteurs Ben Tomesen Jeroen Gort, Gerdi Vogels, John Lommers, Frank Quix en Ivar Jansen. Zij vertellen vanuit hun eigen ervaring hoe zij aankijken tegen de kern van Marketingplan Today. Het boek is online te bestellen voor 35 euro.

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/b2b is een toonaangevend kennisplatform voor marketeers die op de hoogte willen blijven van de nieuwste trends, inzichten en nieuwsberichten binnen de marketing tussen bedrijven.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken