Logeion certificeert opleiding NextCommunication

Logeion certificeert opleiding NextCommunication
  • Bureaus
  • 2 jun 2014 @ 12:53
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnlineStrategieE-marketingKennissessie

De post-hbo-opleiding online communicatie NextCommunication van opleider LECTRIC is gecertificeerd door Logeion. De beroepsorganisatie draagt met deze certificering bij aan de professionalisering en transparantie van communicatieopleidingen in de markt. NextCommunication is gecertificeerd als 'niveau 4' volgens de nieuwe in het communicatievak geldende beroepsniveauprofielen.

Het communicatievak is aan vele en snelle ontwikkelingen onderhevig. Daarom ontwikkelde Logeion de afgelopen jaren het beroepsniveauprofielenmodel (BNP). Aan de hand van dit model kun je onder meer bepalen op welk niveau en op welke kerntaken de communicatieprofessional functioneert. Bedrijven, overheden, bureaus en onderwijsinstellingen kunnen het BNP-model benutten voor het opstellen van een onderwijs-, functie- of competentieprofiel en voor de inrichting van een communicatieafdeling.

De huidige opleidingscertificering is gebaseerd op de beroepsniveauprofielen en gericht op de aansluiting met de beroepspraktijk, wat vroeg om een ander toetsingsproces en andere criteria dan voorheen. Deze zijn door de Toetsings- en Certificeringscommissie (TCC) van Logeion ontwikkeld.

Ella Broos, voorzitter van de TCC: 'Wij zijn tevreden dat LECTRIC is gecertificeerd. Een mooie aanwinst voor het palet aan door Logeion gecertificeerde communicatie-opleidingen in Nederland.'

LECTRIC-directeur Ronald de Vries: 'Wat de Logeion-certificering van NextCommunication zo waardevol maakt is dat de inhoud en kwaliteit van de opleiding nu een duidelijke relatie hebben met de beroepspraktijk.'

LECTRIC is een kennisinstituut dat sinds 1997 organisaties en individuen verder helpt met internet. De opleiding NextCommunication is onderdeel van het label NextAcademy, dat direct toepasbare opleidingen biedt die het gat dichten tussen theorie en praktijk van het snel veranderende klantgedrag onder invloed van digitale en social media. 

Logeion is de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Logeion verbindt alle Nederlandse communicatieprofessionals werkzaam bij overheid, bedrijfsleven, onderwijs en consultancy. De missie is een sterke professionalisering en profilering van het communicatievak en de beroepsgroep. Logeion rekent het tot haar professionele verplichtingen de kwaliteit van het (particuliere) communicatieonderwijs te bewaken en bij te dragen aan een adequate afstemming op de beroepspraktijk. 



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken