Aannemer uit Velsen-Noord heeft slechtste slogan van Nederland

 Aannemer uit Velsen-Noord heeft slechtste slogan van Nederland
  • Bureaus
  • 15 dec 2014 @ 09:33
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • MarketingAwards

De Slechtste Slogan van 2014 is van aannemersbedrijf Braak uit Velsen: Een timmer timmert, een tandarts boort … maar wij zitten lekker in Velsen Noord. Dit bepaalden de bezoekers van de website sloganverkiezing.nl die tussen 8 en 14 december op maximaal drie van de tien genomineerde slogans konden stemmen.

De slogan van aannemer Braak kwam met 28% van de stemmen als slechtste uit de bus en ontvangt binnenkort De Blauwe Tegel 2014. In totaal zijn 3286 stemmen uitgebracht door 2080 verschillende stemmers.

Initiatiefnemer van de Verkiezing Slechtste Slogan van 2014 is het platform Slechte Slogans, die op basis van crowdsourcing slogans verzamelt. Mensen uit Nederland en Vlaanderen zenden slechte slogans in die zij in het dagelijks leven tegenkomen op vrachtwagens, auto’s, reclameborden, advertenties of verpakkingen. Een 10-koppige deskundige jury bepaalde iedere maand de twee meest tenenkrommende slogans. Op basis daarvan is de shortlist van 10 genomineerden samengesteld. Andere genomineerden waren: ‘Van die sign er niet zo veel!’ (Robin Design, 2e plaats), ‘Uw kind, ook ons een zorg’ (H3O kinderdagverblijf, 3e plaats), ‘Henny’s Rits geeft één broek … voor twee billen’ (Henny’s Rits, 4e plaats), ‘Always in egg-tion for you!’ (Bouwhuis Enthoven, 5e plaats).

De verkiezing werd dit jaar voor de derde maal gehouden. Vorig jaar had modezaak Jan de Cock de slechtste slogan van Nederland met ‘It’s De Cock that makes the man’. Winnaar van 2012 was ‘The worst musical ever’ van Hema de Musical. Initiatiefnemers Tefke van Dijk en Christine Liebrecht kijken terug op een geslaagde verkiezing. Er is een recordaantal stemmen uitgebracht en zowel in de pers als op sociale media werd veel over de verkiezing gesproken. Van Dijk: “Irritante reclames, onjuist spatiegebruik en slechte slogans zijn een dankbaar onderwerp van gesprek op sociale media. Zo is ons het idee ontstaan voor de website en de verkiezing.”

Voor bedrijven is een slogan de ideale manier om met een paar woorden een product of dienst onder de aandacht te brengen. Met een pakkende en unieke slogan kunnen zij zich onderscheiden van de concurrent. Het lijkt gemakkelijk om een slogan te verzinnen. Er zijn zelfs sloganmachines op websites die er automatisch een voor je genereren. Maar zo simpel is het niet. Niet alle slogans vallen bij het grote publiek in de smaak. Dit Dat blijkt wel uit het grote aantal inzendingen die de website Slechte Slogans ontvangt (bijna zeshonderd in drie jaar tijd). Mensen die hun foto met de slechte slogan insturen, zien hem vervolgens terug op de website. De inzendingen variëren van slogans van kleine zelfstandigen tot grote multinationals.

Of een slogan slecht is of juist goed, daarover zijn mensen het niet snel eens. De scheidslijn tussen überslecht en briljant blijkt flinterdun. Liebrecht: “Achterliggende vraag is nu dan ook: welke elementen in een slogan maakt nu dat de leus wel of niet wordt gewaardeerd?” Door de Blauwe Tegel uit te reiken, willen de initiatiefnemers de discussie aanzwengelen zodat bedrijven in de gaten krijgen dat niet elke slogan goed aanslaat.

Op www.sloganverkiezing.nl staat de volledige uitslag van de verkiezing 2014. Alle ingezonden slogans staan op www.slechteslogans.nl.

www.sloganverkiezing.nl
www.slechteslogans.nl

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken