Talmon lanceert tool voor persoonlijke video's: StoryMail

Talmon lanceert tool voor persoonlijke video's: StoryMail
  • Bureaus
  • 24 jan 2015 @ 14:20
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnlineStorytelling

Talmon, bureau voor online storytelling, lanceert StoryMail; de eerste tool in Nederland die automatisch gepersonaliseerde video's rendert en verstuurt. Met StoryMail speelt Talmon in op een toenemende vraag van adverterend Nederland. StoryMail is digital contentpartner van Sitecore.

De ontwikkelde technologie is uniek en werd tot op vandaag nog niet geboden. Met StoryMail is het nu mogelijk om automatisch een gepersonaliseerde videoboodschap te maken binnen aanzienlijk korte tijd.

Ab Talmon van Bureau Talmon, initiatiefnemer van StoryMail, licht toe: "De markt verandert en dat weten wij feilloos te bedienen. Wij maakten en verstuurden al op regelmatige basis gepersonaliseerde video's, maar dat waren kostbare en langdurige projecten. We hebben daarom naar een oplossing gezocht die sneller en goedkoper is. Dat is StoryMail geworden. Adverteerders kunnen hun klanten en relaties nu eenvoudig met gepersonaliseerde video bereiken, raken én in beweging zetten. Waar in het proces de klant zich ook bevindt, hij ervaart met de inzet van een persoonlijke videoboodschap een optimale customer journey. We bemerken nu al een stijgende vraag naar onze oplossing om gepersonaliseerde videoboodschappen te ontwikkelen en versturen."

Aandacht en bestedingen online video verdubbeld

Uit onderzoek blijkt dat er bij het overbrengen van een boodschap twee keer meer aandacht is voor video dan voor tekst. De StoryMails die al zijn verstuurd laten een open ratio zien van boven de 80%. Dat adverteerders zich nu massaal wenden tot online video is dan ook geen verrassing. Naar verwachting zullen de bestedingen aan digitale video, volgens eMarketer, stijgen van 5.89 miljard dollar afgelopen jaar naar 12.27 miljard dollar in 2018. Dat betekent een verdubbeling binnen 4 jaar.

Hoe werkt het?

StoryMail maakt het mogelijk om video's automatisch te personaliseren op basis van persoonlijke klantdata, zoals bijvoorbeeld naam, logo en foto. De gepersonaliseerde video's worden gelinkt en via e-mail naar de klant gestuurd, of beschikbaar gesteld op een website. De technologie achter StoryMail zorgt ervoor dat de klantdata op de juiste plaats in de video wordt gezet, samengesteld en verstuurd via een gepersonaliseerde email. StoryMail is een webbased applicatie waarmee de gebruiker de mogelijkheid heeft tot het maken, tonen, wijzigen en verwijderen van gebruikers, klanten, templates en jobs. De video die ontwikkelt dient te worden staat los van de tool en kan door Talmon en iedere andere partij worden gemaakt.

Aangesloten technische partners

De primaire functie van de StoryMail-tool is het sturen van opdrachten naar de rendercomputer en de hostingomgeving. In een opdracht worden de persoonlijke gegevens en details die benodigd zijn voor de betreffende video opgeslagen. Het renderen van de video's gebeurt bij RenderFarm.NL.

Michel Osenbruggen, eigenaar van RenderFarm.NL over de StoryMail-techniek: "Door de maatwerkkoppeling met onze rendertechniek aan de ene kant en met de hostingserver van BIT aan de andere kant, biedt StoryMail een unieke aaneenschakeling van systemen die het automatisch versturen van gepersonaliseerde video's mogelijk maakt. We zijn trots om onderdeel uit te maken van deze bijzondere dienst." De video's worden na realisatie een aantal dagen gehost op speciaal beschikbaar gestelde servers bij BIT, een gerenommeerde en zakelijke internet service provider die gespecialiseerd is in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing.

Over StoryMail

StoryMail is een start-up die een innovatieve webbased oplossing biedt voor het maken en versturen van gepersonaliseerde videoboodschappen. StoryMail is - evenals Talmon I online storytelling - 100% dochter van Talmon Media. Sinds de techniek het mogelijk maakt (2004) heeft Talmon veel ervaring opgedaan met het produceren en verzenden van videomails voor toonaangevende klanten. Sinds najaar 2014 is dit opgegaan in StoryMail en daarmee is een jong en ambitieus bedrijf geboren. StoryMail biedt een full service; van videomarketing-advies tot technische realisatie. StoryMail biedt een API aan waarmee Sitecore een integratie heeft gemaakt. Daarmee is StoryMail officieel digital contentpartner van Sitecore.

www.storymail.nl

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken