Publicis neemt Epic Communications over

Publicis neemt Epic Communications over
  • Bureaus
  • 27 feb 2015 @ 14:14
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • CommunicatieZakelijkStrategieContentInteractie

Publicis Groupe heeft het Zuid-Afrikaanse bedrijf Epic Communications overgenomen. Epic Communications is in Zuid-Afrika een marktleidend, onafhankelijk strategisch communicatiebureau. De aankoop wordt aan het strategische communicatienetwerk MSLGROUP van Publicis Groupe toegevoegd en zal verder gaan als Epic MSLGROUP, met Elian Wiener als CEO.

Met 50 consultants en kantoren van Johannesburg tot Cape Town, is Epic Communications een marktleider in Zuid-Afrika, en een bedrijf met een groeiende invloed in de rest van Afrika. Epic bedient meer dan 40 klanten waaronder Samsung, Nedbank, DHL, Cipla en Old Mutual. Het bureau heeft vanaf de start een gemiddelde groei doorgemaakt van meer van 40%. Onlangs heeft het bureau een award ontvangen voor African Consultancy of the Year 2014 EMEA Sabre Awards.

Anders Kempe, president EMEA bij MSLGROUP: 'Wij zijn verheugd om Epic Communications in de MSLGROUP familie te verwelkomen. Ze zijn een sterke speler in hun markt en vult het aanbod van EMEA aan, en geeft bovendien de mogelijkheid tot samenwerkingsverbanden.'

Elian Wiener, eigenaar en CEO van Epic Communications: 'Met onze groei zien wij dat onze klanten zichzelf ook meer ontwikkelen en dat wij dus meer vaardigheden en globale kennis nodig hebben. Hetgene waar het Epic Communications team zeer naar uitkijkt is de toevoeging die de klanten zullen ervaren als gevolg van deze overname.'

Deze overname volgt in een reeks van eerdere overnamen in Afrika door Publicis Groupe: BrandsRock (Saatchi & Saatchi), Liquorice (DigitasLBi), Machine (Publicis Worldwide), Prima Integrated Marketing (Publicis Worldwide), OwenKessel (Publicis Worldwide) en Lighthouse Digital (Starcom MediaVest Group). De overname van Epic Communications is een waardevolle uitbreiding in de belangrijke Afrikaanse markt.

MSLGROUP is een internationaal communicatieadviesbureau dat opdrachtgevers strategisch en praktisch helpt bij communicatie en engagement. We zijn ruim 40 jaar actief in Nederland en maken deel uit van Publicis Groupe. Activiteiten lopen uiteen van corporate communicatie tot crisiscommunicatie en medewerkers communicatie. MSLGROUP heeft meer dan 3.600 medewerkers in meer dan 100 vestigingen wereldwijd. In Nederland zijn er vestigingen in Amsterdam en Breda. MSLGROUP is het grootste PR-netwerk in Europa en het snelst groeiende in China en India. 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken