RVG start apart bureau Funke voor online PR

RVG start apart bureau Funke voor online PR
  • Bureaus
  • 4 aug 2015 @ 08:51
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnlinePRSocial mediaPromotie

Het Arnhemse PR-bureau RVG Media & Impact, opgericht in 1978, zet zijn online en social PR-activiteiten voort in een nieuw bedrijf: Funke. Dit zusterbedrijf is per 1 augustus actief als PR- en social bureau.

RVG is sinds 1978 flink gegroeid. Ooit begonnen als bureau voor lezersacties, later uitgebreid met PR als nieuwe dienst. Online PR kreeg de aandacht, maar versterking was hard nodig. Daarom ging eigenaar Bram Jeurissen een jaar geleden in zee met Aljo Hartgers, gespecialiseerd in online communicatie en Facebook-marketing met zijn bedrijf The Social.

'Toch ontbrak er nog iets’, vertelt Bram Jeurissen, eigenaar van RVG Media & Impact en mede-eigenaar van het nieuwe Funke. 'Streven naar het optimale is altijd het doel geweest. Hierbij was de samenwerking met online PR een mooie eerste stap, maar een logisch vervolg mocht zeker niet ontbreken. Vele avonden en weekenden hebben Aljo en ik gesproken over wat goed is voor onze klanten. Hoe wij met ons team belangrijker kunnen zijn voor onze klanten. Hoe ons team de beste focus heeft om te zorgen dat onze klanten bekender, toegankelijker en succesvoller worden.’ Dat resulteerde in een gezamenlijk bedrijf: in Funke komen online en PR samen, voor bestaande klanten en nieuwe projecten.

Met de oprichting van Funke wordt er focus aangebracht en komt er volgens de oprichters 'nieuwe energie vrij'. Bij Funke staat deze nieuwe energie nadrukkelijk centraal. ‘Bij Funke zien wij het merk als brandstof, de consument als zuurstof en onszelf als het ontstekingsmechanisme zodat er een reactie tussen de twee componenten komt’, aldus Jeurissen. 

Dit ontstekingsmechanisme zorgt voor een vonk, oftewel de 'Funke'. Een jonge, frisse naam die ook bij de nabij gelegen oosterburen bekend is. Het familiekindje van Bram Jeurissen blijft bestaan. RVG Media & Impact blijft lezersacties aanbieden en breidt zijn joint promotions uit, 'uiteraard met het vertrouwde team'. RVG en Funke opereren vanuit hetzelfde kantoor, nog altijd in Arnhem. De passie van het nieuwe Funke wordt in de Arnhemse roots van beide heren vervuld, namelijk 'het bekender, toegankelijker en succesvoller maken van mooie lifestyle-merken.'

Jeurissen en Hartgers zijn enthousiast om samen met hun team een nieuw avontuur te starten. Het Funke-team bestaat uit Wendy Tiebosch, Paul Clappers, Marleen Spoelstra, Kirsten Branderhorst 'en er is nog ruimte voor één nieuwe collega'.

www.funke.media
www.facebook.com/funke.media 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken