Arent Jan Hesselink general manager van Edelman Nederland

Arent Jan Hesselink general manager van Edelman Nederland
  • Bureaus
  • 14 dec 2015 @ 16:26
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkPRCommunicatiePersonaliaStrategie

PR-concern Edelman heeft Arent Jan Hesselink benoemd als de nieuwe general manager van Edelman Nederland. Hesselink zal het internationale communicatie- en marketingteam van Edelman in Amsterdam vanaf maart gaan leiden, waarbij hij rapporteert aan de Europese CEO Michael Stewart.

'Dit is een opwindende, inspirerende tijd voor Edelman in Nederland', zegt Michael Stewart. 'De aanstelling van Arent Jan is een grote stap richting het verwezenlijken van onze ambities voor het kantoor. We willen van Amsterdam een wereldwijde hub voor Edelman maken en AJ’s ervaring in marketing en communicatie alsmede zijn business leiderschap zullen ons in staat stellen om ons aanbod van volledig geïntegreerde campagnes op een fundamenteel hoger plan te brengen. We zijn dankbaar voor de stappen die Nienke Beuwer en het Amsterdamse leadership team de afgelopen maanden hebben genomen richting een meer geïntegreerd aanbod.'

Van Philips naar Edelman

Arent Jan Hesselink is momenteel werkzaam bij Philips, waar hij de transformatie en reorganisatie van Philips’ geïntegreerde marketingactiviteiten heeft geleid en een nieuwe wereldwijde activiteit rondom contentmarketing heeft opgezet. Daarvoor was hij marketingleider voor de regio Azië-Pacific vanuit Singapore, waar hij een volledig geïntegreerde marketingfunctie voor twaalf markten en drie bedrijfssectoren bouwde. Voordat Hesselink in dienst trad bij Philips was hij journalist, redacteur en hoofdredacteur van Dow Jones News in Amsterdam.

Hesselink: 'Ik kijk er enorm naar uit om onderdeel te worden van het Edelman-netwerk en de leiding te nemen over het Nederlandse kantoor. De potentie om de sterke basis die er nu ligt verder uit te bouwen en Edelman’s propositie verder te versterken is enorm. Met een beter geïntegreerd communicatie- en marketingaanbod zullen Edelman’s huidige en toekomstige klanten profiteren van meer zakelijk succes, een sterker merk en een betere corporate reputatie.'

Hesselink start in maart met zijn nieuwe functie. Tot die tijd zal Nienke Beuwer aanblijven als general manager a.i. van Edelman Nederland.

Edelman is ‘s werelds grootste onafhankelijke communicatiebureau. Edelman helpt bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen, verbeteren en beschermen van hun merken en reputaties. Vanuit het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld, The Edge, op de Zuidas ontwikkelt Edelman complete, creatieve marketingcommunicatieprogramma’s voor klanten uit binnen- en buitenland.  

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken