Inzending voor SpinAwards 2016 is gestart

Inzending voor SpinAwards 2016 is gestart
  • Bureaus
  • 1 feb 2016 @ 16:55
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • Digital designAwardInteractieCampagnesDigitaal

Vandaag start de inschrijving voor de SpinAwards 2016. De vakprijs beloont de beste en meest creatieve digitale concepten van Nederland en België. Onder meer bureaus, opdrachtgevers, start-ups en productiebedrijven kunnen hun beste digitale werk tot maandag 29 februari inzenden via www.spinawards.nl. De uitreiking vindt plaats op 21 april tijdens de SpinAwards Night in het Sieraad Amsterdam.

De SpinAwards zetten dit jaar voor de achttiende keer het beste digitale werk van Nederland en België op een podium. Huib Maaskant, bestuurslid: 'We bekronen met de SpinAwards werk dat het digitale denken verder brengt. Niet alleen werk van creatieve bureaus maar juist ook van start ups, contentmakers en jonge talenten. Het inzenden van het beste creatieve werk is een prachtig middel om als bedrijf te laten zien welke stappen je aan het maken bent.'

Door het creatieve en innovatieve werk een podium te kunnen geven, hoopt de SpinAwards ook een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de branche.

Aangescherpte categorieën

De SpinAwards kennen verschillende categorieën variërend van Website, Game en Mobile tot Innovation. Dit jaar zijn de categorieën aangescherpt. Nieuw is Digital Service Idea. De categorie voor de beste digitale service en business concepten. De Grand SpinAward is de overall prijs voor de partij die de meeste impact heeft gehad op het digitale denken in het afgelopen jaar. Iedereen die werk instuurt voor de SpinAwards kan deze prijs winnen. SuperHero CheeseCake had vorig jaar de primeur en won de eerste Grand SpinAward ooit. Per categorie worden maximaal drie Gouden en Zilveren SpinAwards toegekend.

Inzenden kan tot en met 29 februari. Vanaf begin maart beoordelen juryleden in het ingezonden werk op creativiteit, interactiviteit en effectiviteit. Ook dit jaar heeft SpinAwards weer een aantal vakkundige juryleden. Sommige werken bij bureaus, andere bij opdrachtgevers of zijn freelancer. De complete lijst met juryleden vind jehier.

Inspiration Day

Half maart worden de nominaties bekendgemaakt en op 31 maart vindt de Inspiration Day plaats. Op deze dag kunnen de genomineerden hun werk persoonlijk toelichten aan de juryleden.

De SpinAwards worden op 21 april uitgereikt tijdens de SpinAwards Night in het Sieraad op de Postjesweg 1 te Amsterdam. Na de uitreiking volgt het SpinAward feest.

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken