Blokker transformeert radicaal met Sarah Jessica Parker

Blokker transformeert radicaal met Sarah Jessica Parker
  • Bureaus
  • 26 apr 2016 @ 14:40
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • ReclameMerkenCommercialsCampagnes

Blokker transformeert radicaal, ook in het reclameblok: de retailketen strikte Hollywood-ster Sarah Jessica Parker, bekend van Sex & The City. In een gloednieuwe commercial gaat de Amerikaanse helemaal uit haar dak vanwege het oerhollandse merk. Blokker verbouwt 450 winkels en laat Parker de vernieuwing promoten. Zelfs met een verwijzing naar de Kalverstraat.

'Dat noemen we nou nog eens een transformatie op alle fronten: filmster Sarah Jessica Parker die reclame maakt voor het oerhollandse merk Blokker', zo grapt Het Parool, verwijzend naar de recente PR-fail van Blokker-directeur Rob Heesen, die maar bleef herhalen dat zijn bedrijf 'radicaal ging transformeren'. Voor de vele ontslagen medewerkers is het ongetwijfeld wrang dat nu voor veel geld een celebrity wordt 'ingevlogen'. Tegelijk is het ook gewoon een grappige spot.

Marketingdirecteur Robert Bohemen: 'Wereldster Sarah Jessica Parker heeft een trendy image, samen met haar humor vormt dit een mooie dynamiek met het Hollandse karakter van Blokker. Het is geweldig dat zij de vernieuwing van Blokker een gezicht geeft en op een leuke manier appelleert aan onze Hollandse trots. Parker laat Nederlanders op een andere, nieuwe manier naar de nieuwste Blokker kijken. Een opvallende manier die aansluit bij ons streven om de klant keer op keer te verrassen met mooie merken, vernieuwende producten en na de zomer ook met een eigen huismerk. De campagne toont lef, wat perfect past bij de Nieuwste Blokker.'

Uiteraard heeft ook Sarah Jessica Parker (51 alweer) een pers-statement afgegeven: 'Thuis koken we heel veel. We zijn er gek op! Ik denk zelfs dat ik zo’n 80% van mijn tijd thuis doorbreng in de keuken. Het is dan ook erg grappig dat ik in de commercial van Blokker iets wat onhandig in de keuken sta. De commercial is heel slim en grappig geschreven, daarom ben ik erg gevleid te zijn gevraagd voor deze rol.'

De reclamecampagne komt uit de koker van KSM. Via verschillende tag-ons wil Blokkers nieuwe producten onder de aandacht brengen en ook de heropeningen van 'radicaal getransformeerde' winkels aankondigen. Er volgen ook meerdere commercials. 

Credits

Klant: Blokker
Bureau: KSM
Verantwoordelijk bij klant: Robert Bohemen, Nienke van de Streek, Eva Hartog, Esther Spaans
Strategie: Barbara Angeli Radovani, Simone Bergman
Creatie: Bies Vermeulen, Sebastiaan Kenter
Regie: Jonathan Herman
Fotografie: Gabor Deak
Productie: Bonkers, Saskia Kok & Jan Jinek
RTV-producer: Joze Rikken
Post-productie: Hectic Electric
Muziek: Sizzer
Geluid: The Ambassadors

Lees hier over de achterliggende retailstrategie: Blokker vernieuwt en saneert radicaal



Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken