Oxyma neemt Your Social over

Oxyma neemt Your Social over
  • Bureaus
  • 20 jun 2016 @ 09:14
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • StrategieMarketingVerkoopSocial media

Social-mediabureau Your Social is overgenomen door Oxyma. Daarmee zet Oxyma een volgende stap in het realiseren van zijn ambitie om Europa’s eerste echt geïntegreerde omni-channel marketing agency te worden. Your Social is een full-service bureau met vestigingen in Breda en Dubai en heeft momenteel 32 social media strategen, analisten, social media managers en creatieven in dienst.

Oxyma neemt een 100% belang in Your Social. De ondernemers van Your Social investeren op hun beurt in Oxyma, en zullen – naast het blijven runnen van hun eigen bedrijf – een actieve rol gaan spelen in de realisatie van de gezamenlijke Oxyma doelstellingen. Sinds enkele jaren heeft Your Social een succesvolle vestiging in Dubai en dáármee krijgt Oxyma direct een uitstekende springplank naar een nieuw marktgebied, met enorm veel potentie.

De uitbreiding met Your Social past in de eind vorig jaar aangekondigde buy & build strategie van Oxyma. Eerder dit jaar sloot digital marketing performance specialist Oogst zich al aan. Samen met het al in 2013 toegevoegde mobile agency aFrogleap, bestaat Oxyma nu uit 4 ondernemingen die semi-autonoom en onder eigen label in de markt zullen blijven opereren. Parallel daaraan wordt aan de geïntegreerde omni-channel dienstverlening gebouwd. Onder de vlag van Oxyma wordt stap-voor-stap toegewerkt naar één overkoepelende identiteit.

'Oogst, aFrogleap en nu Your Social'

Ronald Morcus, CEO van Oxyma: 'Onze klanten willen een business partner die hen helpt integraal over alle kanalen heen klantwaarde te creëren. Oxyma is altijd al een cross-channel speler geweest, maar wel met focus op CRM en de zogenaamde ‘owned media’. Met aFrogleap, Oogst en nu Your Social – alle drie erkende topspelers in de Nederlandse markt - hebben we specialisten op het gebied van ‘mobile’ en in het domein van de ‘paid’ en ‘earned media’ toegevoegd. Nu zijn we meer dan ooit in staat om onze opdrachtgevers een echte geïntegreerde omni-channel dienstverlening te bieden. Ik ben enorm trots dat we met Your Social opnieuw een drietal echte ondernemers, maar vooral ook een dertigtal topspecialisten aan ons weten te binden.' 

Patric Kint, Co-founder Your Social: 'De visie van Your Social is altijd gericht geweest op het creëren van waarde –voor onze opdrachtgevers en hun klanten- met behulp van social media. Het motto van Oxyma ‘create customer value’ sluit daar dus perfect op aan. Ons vertrekpunt was, is en blijft de klant. Daar zijn waar de klant is. Dat staat centraal in alles wat we doen. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat social media slechts één van de kanalen vormt, waar de klanten van onze opdrachtgevers in aanraking komen met een merk, producten en dienstverlening. Vanuit Your Social hebben we altijd al gestreefd naar afstemming met alle andere touchpoints, om de bijdrage van social media zo succesvol mogelijk te maken. De aansluiting bij Oxyma biedt ons nu nog meer mogelijkheden om dat nog beter waar te maken voor onze opdrachtgevers.' 

Your Social: 'Goede culturele fit'

Max Fackeldey, Co-founder Your Social: 'We zijn enorm blij en trots dat we als onderdeel van Oxyma, onze visie nu geïntegreerd en omni-channel kunnen realiseren. Heel belangrijk, in een stap als deze, is natuurlijk ook een goede cultural fit en die is er. We kijken er naar uit om met de collega’s van Oxyma, aFrogleap en Oogst te werken aan het succes van onze gezamenlijke klanten.'

Oxyma is een omni-channel marketingbureau met kantoren in Rotterdam en Amsterdam. Meer dan 300 betrokken marketeers, data scientists, creatives en marketing technology professionals werken dagelijks samen met marketeers van opdrachtgevers als BMW, Adobe, KPN, NS, Ziggo, Air France-KLM, Nuon, Unilever Food Solutions, AS Watson, Vodafone, Audi en Volkswagen. Recent nog won Oxyma de Dutch Interactive Award 2016 in de categorie ‘data’.

Your Social is een full-service social media agency. Opgericht in 2010 in Nederland en sinds 2012 internationaal actief vanuit Dubai. Tot de klanten van Your Social behoren globale spelers als Mentos, Singapore Airlines, Bavaria, Samsonite, Philips, Texaco maar ook bekende Nederlandse merken als Interpolis, Koninklijke Auping, vanHaren en Roompot Vakanties. 

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken