Dagan Cohen creatief directeur van Social Inc.

Dagan Cohen creatief directeur van Social Inc.
  • Bureaus
  • 16 feb 2017 @ 11:36
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • StrategieCreatiePersonaliaSocial media

Dagan Cohen is vanaf februari de nieuwe creatief directeur van Social Inc. Daarmee wordt hij verantwoordelijk voor het verder vormgeven en uitbouwen van de creatieve diensten en het creatieve team. Social Inc. heeft zich ontwikkeld tot een ‘social media en brand publishing bureau’, met daarbinnen een centrale rol voor de creatie van (video)content.

Dagan Cohen is de laatste jaren vooral bekend geworden als creatief ondernemer: oprichter/directeur van Upload Cinema, mede-initiatiefnemer van do-good blogWhocares.me en mede-intiatiefnemer en leider van de Refugee Challenge, een samenwerking van What Design Can Do, UNHCR en IKEA Foundation. Daarvoor werkte hij zeventien jaar lang als (digital) creative director voor o.a Saatchi & Saatchi, Lowe & Draft en Draftfcb.

Dagan Cohen: 'Social Inc. zit in de voorhoede van ontwikkelingen in de markt, waarin alle content social wordt. Het unieke aan Social Inc. vind ik de vergaande samenwerking met opdrachtgevers: ongeveer de helft van het bureau werkt bij klanten op locatie. Dat sluit goed aan op mijn ervaring met co-creatie van de afgelopen jaren. Het bureau is hard aan het groeien en tegelijkertijd zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Ik vind het een grote eer om mee te mogen bouwen aan het nieuwe Social Inc. Bovendien: in de paar maanden dat ik er in 2016 freelance heb gewerkt, heb ik meer geleerd over social trends en tools dan de vijf jaar ervoor.'

'Jezelf blijven uitdagen'

Sonja Loth, directeur/oprichter van Social Inc.: 'Acht jaar social media betekent dat je jezelf steeds moet blijven uitdagen. In 2016 zijn we wederom 60% gegroeid en in 2017 verwachten wij een vergelijkbaar resultaat, mede dankzij onze focus op brand publishing, content en video. Onze opdrachtgevers zijn daarbij niet de minste: onder andere Ziggo, ABN Amro, Albert Heijn en BSH (Bosch/Siemens). Ik ken Dagan uit zijn bureauverleden en heb hem vorig jaar benaderd om mee te werken op een aantal projecten. Deze samenwerking beviel zo goed dat wij Dagan hebben gevraagd om als creatief directeur bij ons aan de slag te gaan.'

Cohen combineert z’n directie werkzaamheden voor Social Inc met leiderschap van de nieuwe What Design Can Do Challenge.

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken