Dawn haalt Donald Nolet terug als creative director

Dawn haalt Donald Nolet terug als creative director
  • Bureaus
  • 15 feb 2017 @ 09:45
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • StrategieReclamePersonaliaCreatie

Dawn breidt haar senior team uit met de terugkeer van Donald Nolet als creative director copy. In deze nieuwe functie zal hij samen met Ward Graumans een plek vervullen als creative director binnen het bureau. Dawn zet hiermee nog meer in op de kracht van strategy, stories en craft.

Nolet heeft inmiddels ruim tien jaar werkervaring binnen de creatieve industrie en heeft onder andere gewerkt voor bureaus als XXS Amsterdam en N=5. Ook ontving hij bekroningen van de SAN, Esprix, Effie Awards en ADCN. Donald is daarnaast schrijver, voor twee boeken heeft hij prijzen gewonnen.

'Dawn staat bekend om het maken van kwalitatief hoogwaardig werk waarin sterke copy en beeld met elkaar samengaan', zegt Donald Nolet. 'Met de oneindige mogelijkheden in media, is goede copy cruciaal om impact te realiseren. De juiste woorden kunnen informeren, inspireren en verleiden. Met de sterke groei van het bureau moeten we deze kwaliteiten vasthouden en waarborgen. Door de nieuwe verdeling en samenwerking zorgen we ervoor dat we de focus op deze kwaliteiten behouden en dat de output sterk blijft.'

'Meer focussen op werk dat mensen echt willen zien'

Ward Graumans werkte eerder voor Wieden+Kennedy en MTV en sinds 2011 bij Dawn. Zijn werk voor Eneco, Triodos Bank en Artis is bekroond door de ADCN, SAN en Effie Awards. Graumans en Nolet worden geen creatief team samen, maar zullen een plek vervullen in de creatieve directie van Dawn.

Graumans: 'Door de nieuwe rol en manier van samenwerken kan ik mij nog meer focussen op waar Dawn voor staat: het maken van werk dat mensen willen zien en mee aan de slag willen in plaats van het vullen van kanalen met "dingetjes". In een tijd waarin creatief onderscheidend vermogen sneller te kopiëren is dan ooit willen we werk maken dat impact maakt en echte problemen oplost. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met Donald en de rest van het team om dit te realiseren.'

Hybride en savvy talent

David Snellenberg, ECD van Dawn: 'We zijn ontzettend blij met de terugkeer van Donald. Zijn visie past bij die van Dawn: zeer ambitieus en een duidelijke point of view. Iemand met een sterke bullshit detector. Daarnaast zorgt de aanwas van jong, nieuw talent voor een interessante combinatie tussen hybride en tech savvy talent en mensen met meer craft en strategische vaardigheden. De eerste nieuwe projecten komen aankomende maanden naar buiten.'

Afgelopen maand verwelkomde Dawn vijf nieuwe creatives; Mees Ubachs en Sharon de Graaf (tevens winnaars van de Gouden Zaag in 2016), Wout Arets van Hyper Island en het duo Sebastiaan Witteveen en Tom Klaver van de Willem de Kooning Academie. Daarnaast is Jurian van der Hoeven (22tracks) recent gestart als Audience Planner.

Donald Nolet (links) en Ward Graumans vormen creatief team bij Dawn.

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken