ADCN onthult 229 nominaties voor Lampen 2017

ADCN onthult 229 nominaties voor Lampen 2017
  • Bureaus
  • 14 mrt 2017 @ 09:39
  • Link
  • Redactie Bureaus
    Redactie Bureaus

    Redactie
    MarketingTribune
  • BrandingCampagnesReclameAward

ADCN-bestuursleden David Snellenberg en Jelani Isaacs hebben in Club ADCN de nominaties voor de 50e editie van de ADCN Awards bekend gemaakt. In totaal zijn er door de ADCN-vakjury en -ledenjury 229 nominaties gekozen uit 958 inzendingen verdeeld over 33 categorieën. De nominaties voor de Talent- en Impact-categorieën worden eind maart bekend gemaakt. De Uitreiking van de Lampen vindt plaats op 13 april in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Het aantal inzendingen bij ADCN is met 20% gegroeid ten opzicht van 2016, met een sterke groei in met name Design en Craft (onder meer film, fotografie en illustratie). ADCN heeft ook veel nieuwe inzenders aangetrokken, met name digitale shops, craft studio’s en productiemaatschappijen. Het aantal nominaties is ten opzichte van het aantal inzendingen in verhouding gelijk gebleven.

Creatieve Zeitgeist

'De nominaties zijn de top 25%-scores van de vakjury en ledenjury samen', vertelt managing director Dinesh Sonak van de ADCN. 'De collectie geeft een mooi en compleet beeld van de creative zeitgeist van 2016. Alle nominaties worden gepresenteerd in het ADCN Jaarboek en de ADCN Gallery (online). Met dank aan het scouting werk van vele juryleden, ambassadeurs en partners hebben wij veel nieuwe inzenders enthousiast gemaakt om mee te doen aan de Lampen. Wij zij nu echt een allround en multidisciplinair platform voor creativiteit geworden. De ADCN Vakjury selecteert uit alle nominaties het werk voor de Lampen. Wij willen alle inzenders, Vakjuryleden en de 183 ADCN leden die hebben gejureerd heel erg bedanken voor hun deelname. En alle genomineerden van harte feliciteren met hun nominatie.'

The Next Rembrandt

Het project The Next Rembrandt van J. Walter Thompson Amsterdam voor ING heeft elf nominaties (in zowel Advertising, Design, Craft als Next). Het Gewoontedier van Selmore en Ambassadors voor ASN Bank heeft 6 nominaties en Christian Borstlap (Part of a Bigger Plan) heeft met zijn project All of Artis voor ARTIS ook 6 nominaties. De meest genomineerde bureaus/studio’s zijn J. Walter Thompson Amsterdam (16), TBWA\Neboko (15), DDB & Tribal Amsterdam (14), Ambassadors (12), Dawn (11), Halal (9), INDIE Amsterdam (8) en Part of a Bigger Plan (7).

Talent & Impact

De jurering voor de Talent en Impact categorieën gaat nog plaatsvinden. Voor de Talent Lamp presenteert ADCN samen met What Design Can Do (en Jonge Honden en RAW University) een Climate Creativity Challenge. Creatieve talenten worden uitgedaagd om creatieve oplossingen (campagnes, producten, diensten) te bedenken die vleesconsumptie en de impact op het milieu gaan verminderen. Inzendingen zijn nog open tot en met 21 maart.

ADCN houdt de presentatie van de Lampen voor het eerst in meer dan twintig jaar weer in Carré. Tickets zijn vanaf vandaag te koop via Eventbrite. Onder meer De Jeugd van Tegenwoordig gaat optreden in Carré.

Bekijk de complete nominatielijst op ADCN.nl

Redactie Bureaus

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken