Wetsvoorstel voor belastingreductie ZZP'ers

Wetsvoorstel voor belastingreductie ZZP'ers
  • Bureaus
  • 19 nov 2014 @ 00:03
  • Link
  • Rogier van Kralingen
    Rogier van Kralingen

    Schrijver/spreker/marketeer
    TheWholeStory
  • ZakelijkMakersPolitiek

Wij, Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, saluut! Het kabinet heeft met unanieme instemming van de Tweede Kamer besloten de ZZP’er te voorzien van een flinke belastingreductie. Even was er sprake van een verhoging. Echter, wij politici van links tot rechts en van onder tot boven realiseren ons dat wij na al die jaren het zelfstandig ondernemen gestimuleerd te hebben, het nu buitengewoon oneerlijk zou zijn om deze ondernemers te straffen.

Kort gezegd: wij begrijpen dat er 1 miljoen zelfstandige mensen moederziel alleen hun weekenden doorwerken om de geest erin te houden in deze barre tijden.

De afgelopen jaren is er een enorme toename geweest van het aantal ZZP’ers. Van mensen die de hoge loonlasten in hun BV niet meer konden ophoesten tot aan verpleegsters die de zorg uit werden gebonjourd, de KvK heeft drukke tijden beleefd. Niet alleen door de tijdgeest van zelfstandigheid maar vooral door de inhaligheid van de financiële wereld zijn er vele mensen noodgedwongen tot de oprichting van een eenmanszaak overgegaan.

Het kabinet wil nu een krachtig signaal geven aan de maatschappij, namelijk dat zij achter de harde werkers van het land zal blijven staan. De voltallige Tweede Kamer begrijpt dat dit de koopkracht en daarmee de Nederlandse economie van een grote stimulans zal voorzien. Werkgelegenheid zal sterk toenemen. Eenmanszaken kunnen immers ook uitgroeien tot meermanszaken. Zelfs ons eigen salaris kan dan omhoog.

De veroorzakers van de crisis zullen nu gaan betalen en niet meer de onschuldige zelfstandigen. Een wetsvoorstel ter belastingverhoging in de financiële wereld is in de maak. Wie het brood heeft gestolen van de ander mag nu haar pain de bologne inleveren.

Wij willen hiermee de Nederlandse bevolking bedanken voor getoonde veerkracht om massaal voor zichzelf te beginnen. Het is een historisch moment in de geschiedenis van ons land: links en rechts zijn eindelijk verenigd in hun wens de ZZP’er te ondersteunen.

De Tweede Kamer is in huilen uitgebarsten bij het zien van zoveel ondernemerschap. Roemer gaf een collectief rondje bier uit eigen zak. Wilders wil de oprichting van shoarma-eenmanszaken stimuleren. Buma wil priesters zonder personeel. Samson roept om subsidie voor eenzame rode rozen en Pechtold wil vooral groeien.

Terwijl zelfs Thomas Pikkety een traantje wegpinkte, begon De Tweede Kamer spontaan het volkslied te zingen toen premier Rutte snikkend op zijn knieën uitgilde dat een nieuwe Gouden Eeuw is aangebroken.

Op naar de twee miljoen.

In naam der Koning, Uw vertegenwoordigers, het kabinet en de Tweede Kamer.

Rogier van Kralingen

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken