Willen we minder of meer Webby's voor Nederland?

Willen we minder of meer Webby's voor Nederland?
  • Bureaus
  • 13 apr 2018 @ 10:40
  • Link
  • Robin Meekel
    Robin Meekel

    Sr. Creative
    Havas Lemz
  • WebsiteAwardCreatieInteractie

De Nederlandse nominaties voor de Webby People’s Voice Award zijn inmiddels een week bekend. Meerwebbysvoor.nl heeft het voor heel Nederland heel erg makkelijk gemaakt om op Nederlands werk te stemmen. Maar hoe gaat het met stemmen? Liggen we er lekker voor? Of hebben we meer vaderlandse steun nodig?

Eerlijk is eerlijk: het gaat lekker. Nederland staat eerste in vijf categorieën (yeah). MobGen is lekker bezig: hun case 'Smartify' staat op de eerste plek in de categorie Mobile Sites & Apps - General Art & Experimental en tweede in de categorie Mobile Sites & Apps - Best Use of Mobile Camera.

MediaMonks gaat echt heel lekker met vier keer een eerste plek. Daarbij gaat het om 'Red Bull Air Race Live VR', 'Into the Wild' voor het ArtScienceMuseum en tweemaal 'Quest to Legoland' in samenwerking met VML.

En DDB & Tribal Amsterdam staan met 'A'dam Fresh Heineken' op de tweede plek in de  categorie Advertising, Media, & PR - Best Use of Data Driven Media.

Dit kan beter. We hebben nog een aantal kanshebbers die achterblijven. We noemen er een paar. De virale hit ‘The Netherlands welcomes Trump in his Own Words’ van Human Factor voor Zondag met Lubach staat met 16% van de stemmen op een derde plek. Of de historisch mooie case 'Evert_45' van N=5, die met 6% van de stemmen op een vijfde plek staat. Maar ook zeer prettige cases zoals ‘Investing for People’ van Dawn en 'Snapticket' van Code d'Azur die allebei nog blijven hangen op een 4e plek.

Dit kan jij doen. Kom op, Nederland! Neem even de tijd om te stemmen op je eigen werk, werk van je collega's, van een ander bureau, van een andere holding, of gewoon stemmen op je concurrenten. Ga naar Meerwebbysvoor.nl en stem voor het vaderland! Stemmen is gratis en kan tot 19 april 2018.

Robin Meekel en Patrick van Haperen

Creatief team bij Havas Lemz en juryleden bij The Webby Awards/IADAS

Meerwebbysvoor.nl bestaat sind 2015 en is een initiatief van Robin Meekel en Patrick van Haperen. Als Associate Members of the International Academy of Digital Arts & Sciences ( IADAS) jureren zij ook sinds 2015 The Webby Awards.

Robin Meekel

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken