Gepersonaliseerde video: beste conversietool voor mobile marketing

Gepersonaliseerde video: beste conversietool voor mobile marketing
  • Content
  • 21 okt 2013 @ 14:16
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • VideoAccountability

Je krijgt een sms, je opent een filmpje en de video blijkt je persoonlijk aan te spreken, met je voornaam en met kennis van je koopgedrag en al. Werkt dat? Dat werkt inderdaad en niet een beetje ook. Conversie van gpv’s gaat door het dak, zo blijkt. Peter van der Wijk spreekt voor Frankwatching met Humphrey Stuffertz, een van de voortrekkers van deze nieuwe marketingtool, waar hij inmiddels al meerdere grote Nederlandse merken succesvol mee liet kennismaken.

Leg even uit, wat is GPV?
“Precies wat de naam al zegt: een gepersonaliseerd filmpje dat je per SMS of e-mail op je smartphone ontvangt. Het filmpje biedt je de mogelijkheid om direct door te klikken naar bijvoorbeeld een actie-aanbod, een primeur, een nieuwe service of wat een adverteerder ook te bieden heeft.”

Waarom is dat anders dan een gepersonaliseerde e-mail?
“De smartphone is voor mensen domweg persoonlijker dan zelfs hun iPad of hun computer thuis of op het werk. De smartphone is voor ongelooflijk veel mensen onlosmakelijk verbonden met hun leven en wordt feitelijk al veel meer gezien en gebruikt als bron van nieuws, entertainment of infotainment, als je dat onderscheid zou willen maken. Het is een navelstreng naar de rest van de wereld, vrienden, collega’s. Wat mensen erop binnenkrijgen, wordt vrijwel zonder uitzondering altijd bekeken, meestal direct en anders wanneer iemand er tijd voor heeft.

En wie verveelt zich niets eens een momentje? Zo’n filmpje waarin je ineens je eigen naam tegenkomt is een klein cadeautje; we hebben ook gezien dat een GPV erg vaak wordt doorgestuurd naar vrienden en kennissen: ‘moet je nou zien, wat geinig’. Ook het gegeven dat je een sms’je ontvangt werkt mee, omdat een sms nu eenmaal al heel lang als iets persoonlijks ervaren wordt. De beleving is totaal anders dan wanneer je een mail binnen krijgt of een brief op je deurmat.”

Is het niet gewoon een verstuurde commercial?
“Nee, zeker niet, het is veel meer dan dat. Het wordt ervaren als iets nieuws en bijzonders, het persoonlijke karakter spreekt mensen aan. Het wordt als dynamisch ervaren, eigentijds, innovatief, origineel en dat voegt zeker waarde toe aan het imago van de adverteerder. Los daarvan is het natuurlijk ideaal dat je als merk of bedrijf eindelijk eens je database met 06-nummers kunt benutten op een manier die op weinig weerstand stuit, juist door dat filmische en persoonlijke karakter.

Het is toch wat anders of je een algemeen tekstje met link krijgt van een bank of een filmpje dat jou letterlijk aanspreekt en zegt: ‘Henk, wat doe je met je spaargeld, we hebben nu een beleggingsproduct dat echt bij je past en als je nu klikt, profiteer je extra’.” 

Lees verder op frankwatching.com

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken