De Keukentafelgids van Coop nu ook beschikbaar als app

De Keukentafelgids van Coop nu ook beschikbaar als app
  • Content
  • 11 dec 2013 @ 09:00
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • DigitaalStorytelling

Als aanvulling op de papieren gids, heeft Coop nu ook de Keukentafelgids-app. Deze digitale variant staat, net als de gids zelf, vol met recepten, suggesties van gewone Nederlanders voor dagjes uit, knutseltips of handige huishoudweetjes. In de app staan nog meer recepten en bovendien kunnen gebruikers video’s bekijken. In de wintereditie van de app, die deze week live is, geeft culinair avonturier René Pluijm tips en inspiratie voor een lekker en gemakkelijk te bereiden kerstmenu.

Keukentafelgids-app

De Keukentafelgids van Coop is inmiddels zes keer verschenen en in totaal belandde 1,5 miljoen exemplaren op keukentafels door heel Nederland. Op internet en de Facebookpagina van Coop wordt enthousiast meegedaan aan de verschillende acties die gekoppeld zijn aan de gids.

Met de app wil Coop klanten nog meer kunnen vertellen over de herkomst van en verhalen achter producten. Jurjen Worp, Manager Marketing & Communicatie van Coop Supermarkten. “De app geeft ons de mogelijkheid de klant, onze leden, nog meer te betrekken. We kunnen op een directe en laagdrempelige manier vertellen over onze producten. De interactiviteit met onze klanten wordt ook vergroot. Met de app drijven we op echte deelname van mensen. De gids is namelijk voor iedereen die een goed idee heeft. Dit levert hele rijke content op. Klanten kunnen via de app makkelijk reageren en zelf tips en suggesties aanreiken”.

De app is gratis te downloaden via de App store en als webapp te bekijken via www.coop.nl. Volgend jaar lente verschijnt het tweede magazine als app.

Ontwikkeling App

De app is ontwikkeld door Totalspiel Authority media in samenwerking met Layergloss. Voor het magazine zijn eigen templates ontwikkeld waarmee het komende jaar het magazine verder uitgebouwd wordt.

In 2014 zullen 4 edities van de Coop Keukentafelgids verschijnen in de app. Interactie gaat naast de app en Facebook ook aangejaagd worden met een eigen Pinterestkanaal en op YouTube.


 

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken