Branding Executives brengt merk tot leven

Branding Executives brengt merk tot leven
  • Content
  • 2 dec 2014 @ 09:23
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • InteractieNieuwkomersStrategie

Nederland is een bureau op het gebied van merkimplementatie en merkmanagement rijker. Branding Executives, gevestigd in Utrecht, werkt nauw samen met strategische en creatieve bureaus aan de implementatie en activatie van merken binnen organisaties. Bij het implementeren van een brand zijn per definitie veel partijen betrokken. Managing Partner Tjaard Beuker: ‘We slaan bruggen tussen deze partijen vanuit kennis en ervaring. Onze aanpak zorgt ervoor dat het corporate merk echt tot leven komt.’

Beuker -voormalig project director van huisstijlimplementatiebureau NykampNyboer -vervolgt: ‘Wij hebben de ervaring dat tijdens en na de implementatie van een merk nog heel veel strategische keuzes omtrent de ontwikkeling van het merk gemaakt moeten worden. Juist dan moet het strategische merkbureau verantwoordelijk blijven. En dat is dus niet het implementatiebureau. Vanuit die overtuiging werken wij bij Branding Executives, onder de vlag van, of in zeer nauwe samenwerking met bureaus die verantwoordelijk zijn voor de merkontwikkeling en zorgen wij voor de merkimplementatie.’

Strategische kloof
Uit de jarenlange ervaring is gebleken dat nieuwe merken vaak onvoldoende tot leven komen omdat de verbinding ontbreekt tussen merkstrategie en de uiteindelijke merkactivatie. Achter elk goed merk gaat een gedachtegoed schuil, zo meldt het persbericht. Wanneer de bedenker hiervan onvoldoende betrokken is bij de uitrol in de organisatie verwatert dit gedachtegoed en komt het merk niet optimaal tot wasdom. Branding Executives bewaakt dit gedachtegoed van het merk en verzorgt de implementatie in nauwe samenwerking met het strategische bureau.

Merk Succes Formule
Tjaard Beuker en mede- oprichter Jack Issen hebben respectievelijk 15 jaar en 10 jaar bij NykampNyboer gewerkt. Na de doorstart van NykampNyboer hebben zij besloten hun ervaring en visie voort te zetten binnen Branding Executives. Dit vanuit de overtuiging dat de beste merken worden ontwikkeld vanuit de door Branding Executives ontwikkelde Merk Succes Formule. Een succesvol merk is de optelsom van (1) een sterk merkconcept en (2) een perfecte implementatie en (3) uitstekend merkmanagement (inclusief merkactivatie). Kern van de visie is dat de onderdelen van de Merk Succes Formule niet los van elkaar gezien kunnen worden.

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken