Barisco webdesigner maakt programmeren overbodig

Barisco webdesigner maakt programmeren overbodig
  • Content
  • 5 mrt 2015 @ 18:09
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • DigitaalWebsite

Barisco webdesigner is een nieuwe software-oplossing die (web)designers in staat stelt om zonder kennis van programmeren rijke en geanimeerde HTML5 content te ontwikkelen en publiceren op desktop, tablet en mobiel. Een gebruiksvriendelijk en intuïtieve software, waarmee je designs eenvoudig kunt omzetten naar een online beleving.

Wat is Barisco webdesigner
Barisco webdesigner is een software waarmee designers geanimeerde online content kunnen publiceren voor tal van toepassingen, zoals digitale jaarverslagen, website sliders, shopping magazines, presentaties, actie sites, interactieve infographics, landingspagina’s, micro sites, narrow casting, mobile apps, et cetera. Omdat er geen kennis van code nodig is, kun je tot 70 procent sneller en 60 procent goedkoper interactieve en geanimeerde HTML 5 content voor web ontwikkelen. Zo is het mogelijk om full HD te publiceren op alle devices, een eigen interface design te maken, zelf templates te bouwen, verticale, horizontale en zelfs 2dscrolling te realiseren. En is er geen beperking in gebruik van fonts.

Waarom dit initiatief
Barisco wil het voor iedere designer mogelijk maken voor web te ontwikkelen, zonder dat je hiervoor programmeurs hoeft in te schakelen. Creatieve vrijheid staat bij Barisco voor op. In reguliere oplossingen worden creatieven vaak belemmerd door het web development proces of beperkte design- en communicatiemogelijkheden. Barisco faciliteert het werken met rijke media en animatie waardoor een optimale beleving en conversie kan worden gegenereerd. Het ontbreekt bedrijven vaak aan tijd en geld om nieuwe uitingen speciaal te (laten) programmeren. Met de beschikbare features van Barisco kan een (web)designer snel en kosten efficiënt zélf ontwikkelen en publiceren. Tijd en geld hoeft niet langer een belemmering te zijn om je content krachtig te presenteren en online content strategieën re realiseren.

Hoe werkt het?
Door een (gratis) account aan te maken, krijg je toegang tot de features van Barisco webdesigner. Met drag & dropfuntionaliteiten kun je webpagina(’s) designen en opbouwen in lagen. Op iedere laag kan een interactie of animatie worden gezet. De webpagina(s) kun je publiceren in HTML 5, naar tablet, mobiel en desktop. Content wordt gepubliceerd via een wereldwijd content distributienetwerk. Wil je zonder Barisco adds, onder je eigen url en met meer bandbreedte publiceren, dan kun je kiezen uit 5 verschillende premiumplannen.

In de zomer van 2014 heeft de soft launch van Barisco Web Designer plaatsgevonden. Aangemoedigd door de reacties uit de markt is in januari van 2015 een start gemaakt met de uitrol van de software.

Wie is er bij betrokken?
Barisco webdesigner is een initiatief van Marko Mols en Olaf van Stempvoort. Met een team jonge en ambitieuze medewerkers in Thailand is Barisco Web Designer ontwikkeld. De aanhoudende groei en het werken met een grote verscheidenheid aan merken en creatives maken het mogelijk de software continue te verbeteren en door te ontwikkelen.
Bezoek de website voor meer informatie.
 

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken