Animatievideo van Knab mag iedere bank gebruiken

Animatievideo van Knab mag iedere bank gebruiken
  • Content
  • 14 dec 2015 @ 10:14
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkContentAnimatie

De overstapservice van banken is te onbekend bij de consument vindt Knab. Van de Nederlanders heeft 63 procent (GFK onderzoek 2014) nog nooit gehoord van deze service. Daarom lanceert Knab vandaag een speciale aninamtievideo waarin de overstapservice wordt uitgelegd. De animatie is bewust merkloos gemaakt zodat iedere bank hem kan gebruiken om de overstapservice bekender te maken. Knab roept andere banken ook op de video te gaan gebruiken en zo de overstapservice te promoten.

De gezamenlijke banken in Nederland hebben in 2004 de overstapservice ingevoerd. Het meenemen van je betaalrekeningnummer is in ons land namelijk niet mogelijk. Er is in het verleden wel gekeken naar de mogelijkheid om dit in te voeren. Maar de banken kwamen toen tot de conclusie dat het te ingewikkeld en te duur was. Inmiddels is het invoeren van nummerportabiliteit door het nieuwe Europese rekeningnummer, waarin bank- en landcode zit, voorlopig niet meer mogelijk. Knab wil niet wachten op een eventuele invoering daarvan in de toekomst en vindt dan ook dat banken consumenten actief moeten gaan wijzen de overstapservice. Deze service maakt veranderen van betaalrekening van de ene naar de andere bank eenvoudiger en zorgt ervoor dat je betalingsverkeer soepel doorloopt.



Kennis delen
René Frijters, oprichter van Knab: ‘Het is niet verwonderlijk dat maar zo weinig mensen de overstapservice kennen. Banken doen namelijk niets om deze handige service onder de aandacht te brengen. Dat moet veranderen vinden wij. Veel meer consumenten moeten weten dat deze handige service bestaat. Nu hebben ze onterecht het idee dat overstappen naar een andere bank ingewikkeld is. Daarom hebben we een animatievideo gemaakt waarin wordt uitgelegd wat de overstapservice is en hoe het werkt. We hebben de video bewust merkloos gehouden zodat iedere bank hem in kan zetten. We dagen alle banken dan ook uit deze video te gebruiken. Op hun website, in nieuwsbrieven en op hun social media kanalen. Wij zijn vandaag begonnen en ik zie geen enkele reden waarom andere banken ons niet zouden volgen.’
 



Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken