Alzheimer Nederland lanceert platform voor mantelzorgers

Alzheimer Nederland lanceert platform voor mantelzorgers
  • Content
  • 24 apr 2016 @ 12:45
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • WebsiteDigitaalVideoContent

Alzheimer Nederland heeft een nieuw online platform gelanceerd: dementie.nl. Het is een platform voor en door mantelzorgers van mensen met dementie. Zij kunnen op de nieuwe website concrete tips en antwoorden vinden en daarnaast ervaringen delen. Het is een vraagbaak voor praktische en inhoudelijke zorgvragen rond de informele (thuis)zorg voor een naaste met dementie.

Het platform is mede tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen Alzheimer Nederland en haar partners pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en zorgverzekeraar CZ. Beide ‘founding partners’ zetten zich al geruime tijd in op verschillende gebieden binnen het Deltaplan Dementie.

Vragen en antwoorden
Het doel van het platform is ‘een baken te zijn in de ondersteuning bij de ziekte dementie in de achtereenvolgende fasen van de ziekte’. Vanaf diagnose tot en met de fase van nazorg zijn er vele vragen. Hoe ga ik om met het onrustige gedrag van mijn geliefde? Wat kan ik doen om ruimte voor mijzelf te creëren? Wat moet ik regelen voor later? Dit soort vragen staan centraal op het platform dat nadrukkelijk voor en door mantelzorgers van mensen met dementie wordt vormgegeven, waar kennis gedeeld kan worden en lotgenoten en experts gevonden worden. Want: ‘samen weten we meer’.

Groeiende groep mantelzorgers
In Nederland zorgen meer dan 750.000 mensen voor een naaste met dementie. Veel van die mantelzorgers voelen zich overbelast of zelfs zwaar overbelast. Meer nog ervaren zij een versnippering in het informatieaanbod vanaf het moment van de diagnose en in het verdere verloop van de ziekte.

Gea Broekema-Procházka, directeur van Alzheimer Nederland: ‘Er is een groeiende groep mantelzorgers in Nederland, tel daarbij het veranderende zorgstelsel op, dat maakt het platform dementie.nl één van de hoofdprogramma’s binnen onze organisatie. Wij moeten er samen alles aan doen om de mantelzorgers overeind houden.’

Kijk onderstaande video voor quotes van staatssecretaris Martin van Rijn, mantelzorgers Gijs Wanders en Marijke van Oploo-Visser, en Gea Broekema-Procházka:



Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken