Vacanceselect beloont klant met korting voor online bereik

Vacanceselect beloont klant met korting voor online bereik
  • Content
  • 4 apr 2016 @ 14:15
  • Link
  • Redactie Contentmarketing
    Redactie Contentmarketing

    Redactie
    MarketingTribune
  • Social mediaTrendsStorytellingContent

De dagelijkse beslommeringen lijken ver weg. Je bent blij met de keuze van je camping of vakantiepark. Je voelt je goed en deelt dit met familie, vrienden en kennissen via Facebook, Twitter of Instagram. Wie deze zomer positief over een vakantie bij Vacanceselect communiceert, ontvangt korting op de volgende boeking, die kan oplopen tot 100 procent.

Op de site van Vacanceselect is sinds vandaag een schema te vinden met vakantiekortingen voor haar klanten, in ruil voor hun online bereik. Hoe groter het bereik, hoe hoger de korting. Als de klant actief is op meerdere online kanalen (bijvoorbeeld Facebook en Instagram), dan wordt dit bereik opgeteld. Vanaf zo’n 5.000 volgers op Facebook geldt een korting op de boeking van een vakantie van circa 5 procent. Deze kan bij 40.000 volgers toenemen tot meer dan 50 procent. Bij blogs of vlogs beginnen de kortingen bij 10.000 unieke bezoekers per maand (5% reductie), die stapsgewijs oplopen tot uiteindelijk 100%. 

Verschuiving van marketingbudget
‘Het is nog niet zo lang geleden dat heel veel campings en vakantieparken aan hun gasten een bedrag vroegen voor wifi, waarna zij pas online konden. Wij doen het precies andersom. Wij belonen hen juist als zij online gaan,’ zegt Loek van de Loo, directeur en eigenaar Vacanceselect. ‘Wij hebben een deel van ons marketingbudget nu gereserveerd voor klanten, die de populariteit van ons product bij een grote, trouwe en enthousiaste achterban helpen te vergroten. In de praktijk zal een groot bereik nu alleen bij BN’ers en bloggers te vinden zijn. Wij verwachten dan ook dat vooral zij nu aanspraak kunnen maken op onze kortingen. Maar dit is slechts het begin van een ontwikkeling. Dankzij social media kan tegenwoordig elke consument invloed uitoefenen op ons product. Daar willen wij in de nabije toekomst steeds fijnmaziger op inspelen.’

Redactie Contentmarketing

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken