9 handige tools voor contentmarketeers

9 handige tools voor contentmarketeers
  • Content
  • 8 mei 2017 @ 10:22
  • Link
  • Esther Nijskens
    Esther Nijskens

    Content Marketing Specialist
  • DigitaalContent

Als contentmarketeer ben je dagelijks bezig met het onderzoeken, ontwerpen, editen en promoten van content. Om dat proces gemakkelijker te maken is er online een oerwoud aan tools beschikbaar. Maar welke zijn nu écht handig en nuttig? Inmiddels gebruik ik tools niet alleen meer voor bloggen maar bijvoorbeeld ook voor het maken van afbeeldingen/infographics, social media (research) posts en het onderzoeken van de behoeftes van een specifiek publiek. Deze deel ik graag met jullie.

Tools voor op je smartphone:

Stencil
Een tool waarmee je zelf de mooiste afbeeldingen maakt. Je hoeft geen designer te zijn om mooie creaties aan je social posts toe te voegen. Kies uit rechtenvrije afbeeldingen, achtergronden of iconen. Zit er niets geschikts bij? Upload dan  je eigen foto.

Infogram
Naast het ontwerpen van infographics, kun je ook data visueel weergeven in grafieken en interactieve mappen maken. Handig wanneer je veel cijfers in één keer wilt verwerken én het is ook nog een leuke manier om informatie te delen met je online publiek. 

Feedly
Inspiratie nodig voor een blog of andere content? Selecteer categorieën die je interessant vindt. Je ontvangt daarna dagelijks een update met de meest recent gepubliceerde artikelen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je vakgebied. Tevens heb je betrouwbare bronnen om te gebruiken bij je content.

Anders pink 
Een gloednieuwe tool van de makers van Buzzsumo en Bloomberry waarbij je op één plek op de hoogte wordt gehouden van al het belangrijke nieuws uit je netwerk en branche zonder dat je hiervoor verschillende online kanalen hoeft te checken. Filter op onderwerp of tijd, of werk als team aan content. 

Quora
Wanneer je graag wilt weten wat je internationale publiek bezighoudt biedt Quora uitkomst. Op basis van specifieke categorieën kun je zelf een Engelstalige vraag stellen of kijken wat voor vragen je publiek stelt. Zo kun je jezelf gemakkelijker in je publiek verplaatsen en daar je content op afstemmen.

Tools voor op je desktop:

After the deadline
Coole tool wanneer je wilt weten dat je Engelse tekst foutloos is. Het is een kwestie van kopiëren en plakken et voila! Je krijgt meteen te zien waar je op het gebied van spelling, grammatica en schrijfstijl nog verbeteringen kunt aanbrengen. Heb je een Wordpress blog? Download dan de plugin. 

Easy word count
Wanneer je veel gebruik maakt van Google Docs of andere tekstverwerkingsprogramma’s is dit een handig tool. Zeker wanneer je een gastblog schrijft waarbij je aan een maximaal bepaald aantal woorden mag voldoen. Plak de tekst in het kader en je ziet precies uit hoeveel woorden je tekst bestaat.

Bloomberry
De makers van Buzzsumo hebben recent deze tool ontwikkeld. Vul zoekwoorden en filters in en kom erachter wat voor content je publiek graag consumeert. De onderwerpen worden naar populariteit onderverdeeld zodat je in één oogopslag kunt zien waarover gesproken wordt. Klik op de link om gedetailleerde resultaten te zien. 

Social message optimizer
Na de Headline Analyzer heeft CoSchedule nu deze gloednieuwe tool gemaakt. Maak succesvolle social media berichten door te kijken op welke factor(en) je jouw bericht(en) kunt aanscherpen. Met als resultaat een groter bereik en hogere engagement.

 

Door: Esther Nijskens.

Esther Nijskens

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken