Mirabeau presenteert Dynamic Design magazine op Dutch Design Week

Mirabeau presenteert Dynamic Design magazine op Dutch Design Week
  • Design
  • 26 okt 2015 @ 10:42
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Geen tag

Vrijdag 23 oktober werd de eerste editie van het Dynamic Design magazine gepresenteerd. Tijdens Dutch Design Week in Eindhoven nam Bert Hagendoorn, communicatiestrateeg en voorvechter van Dutch Digital Design, het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst. Aanleiding voor het magazine is het debat dat de laatste twee jaar in Nederland wordt gevoerd over de betrekkelijke anonimiteit van digitaal design uit Nederland.

Bijdrage aan de zoektocht naar signatuur
Nederland is wereldberoemd in design, zowel fashion als industrial design, maar heeft volgens de makers van Dynamic Design nog een slag te slaan als het om digitaal design gaat: een duidelijk profiel in de internationale markt ontbreekt. Het Dynamic Design magazine wil een bijdrage leveren aan de zoektocht naar signatuur en het opbouwen van naamsbekendheid van Dutch Digital Design.

'Een oproep tot creatie'
Bert Hagendoorn: ‘Met dit magazine wordt niet alleen een bijdrage geleverd aan het bewustzijn rond Dutch Digital Design, lezers worden ook bewust gemaakt van de kansen die er liggen op het gebied van dynamic design - om zowel content, context en design beter af te stemmen op de ontvanger.’
Henk Haaima, art director bij Mirabeau en auteur van het magazine, zegt: 'Statische websites zijn eigenlijk hetzelfde als kunst in een museum. Stil, fragiel en afstandelijk. Echte overblijfselen van een vorig tijdperk. Dit magazine roept op tot het creëren van levendige interfaces.’

Trendrapport slash opinieblad
Cases komen niet in het blad voor: het is een mix van een trendrapport en een opinieblad. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het tot leven brengen van statische webpagina’s beschreven en antwoord gegeven op de vraag: Hoe kun je content op een relevante en persoonlijke manier presenteren in digital design? Het magazine wordt twee keer per jaar uitgebracht door Mirabeau. Het eerste nummer, 'Fall 2015', is nu verkrijgbaar via boekhandel Van Piere en Mirabeau (info@mirabeau.nl).


 



Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken