SmartBike VanMoof moet fietsendieven te slim af zijn

SmartBike VanMoof moet fietsendieven te slim af zijn
  • Design
  • 26 mei 2016 @ 08:00
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Productdesign

Per dag wordt er in Nederland meer dan 311 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets, Amsterdammers zijn samen al meer dan 700.000 fietsen kwijtgeraakt en de kans dat je die fiets terug ziet is nihil: maar 4,2 procent van de fietsdiefstallen in Nederland wordt opgelost. VanMoof presenteert nu een SmartBike die te slim moet zijn voor fietsdieven. En let op: VanMoof is de eerste fietsproducent die een garantie biedt waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over diefstal.

In de SmartBike komen alle recente innovaties en anti-diefstaleigenschappen van VanMoof samen: de nieuwste tracking technologie op basis van GSM en bluetooth en een elektronisch slot, dat is weggewerkt in het frame.

Mocht een dief toch slim genoeg zijn om hier omheen te werken, dan biedt VanMoof de ‘peace of mind’-garantie in de vorm van een speciaal recovery team, de zogenoemde ‘bike hunters’. Zij krijgen twee weken de tijd om de gestolen fiets terug te halen en lukt dat niet, dan vervangt VanMoof de gestolen fiets (met een eenmalige fee van € 98,-).

Het team van VanMoof is met de SmartBike vastbesloten een einde te maken aan fietsdiefstal. Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof: ‘De beste oplossing tegen fietsdiefstal tot nu was het fietsen op een oude roestbak of een goedkope wegwerpfiets van de bouwmarkt. Dat hoeft niet meer. Je kunt vanaf vandaag weer investeren in een goede fiets, die jaren meegaat. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat nog meer mensen kiezen voor de fiets in plaats van andere manieren van vervoer. Wij geloven dat de SmartBike die beweging kan voortzetten.’

De nieuwe VanMoof SmartBike is net als de Electrified S via presale verkrijgbaar via smartbike.preorder.com en heeft features als:

•      Twee jaar peace of mind garantie. Zodra de fiets via de app als gestolen wordt opgeven zet VanMoof bike hunters in om de fiets terug te vinden. Je betaalt hiervoor eenmalig een recovery fee van € 98,-, zodra de fiets is teruggevonden of vervangen.

•      Android- en iOs-connectiviteit. De lichten worden automatisch geactiveerd en in de touchpad display, geïntegreerd in het frame, lees je je snelheid af.

•      Geïntegreerd elektrisch slot. Plaats je hand op de fiets, of gebruik de VanMoof-app om het slot open te maken. Dankzij de bluetooth-connectie herkent de SmartBike zijn eigenaar meteen.

•      Premium, lichtgewicht en anti-diefstalonderdelen. Alle onderdelen zijn krasbestendig, de fiets heeft een geanodiseerd frame waarin alle kabels en technologie perfect in zijn geïntegreerd. Toch weegt de fiets minder dan 15 kilo.

•      Charger free. Ondanks alle geïntegreerde technologie hoef je de fiets nooit op te laden, alle energie wordt geleverd door de dynamo in het voorwiel.

De SmartBike bestel je vanaf 31 mei via smartbike.vanmoof.com met leveringen vanaf oktober. De SmartBike is de hele maand juni verkrijgbaar in 3- en 8-speed modellen in het antracietgrijs en matzwart voor speciale preorder prijzen van € 1.098,- tot € 1.298,-.

Vanaf december komt de fiets officieel in de verkoop voor € 1.798,- in de brandstores en via vanmoof.com. Wie zich wil verzekeren van een SmartBike moet er snel bij zijn, de eerste preorder-campagne van VanMoof voor de Electrified S was binnen 24 uur uitverkocht. En voor wie echt niet kan wachten, je kunt vanaf nu een testrit maken bij de brandstore aan de Mauritskade in Amsterdam.

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken