Digital Design Meetup HvA op 12 april

Digital Design Meetup HvA op 12 april
  • Design
  • 3 apr 2017 @ 13:18
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Digital design

De faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft de krachten gebundeld met Fabrique, Mirabeau, Achtung, DDB Tribal, Media Monks, Tam Tam, Woedend, FHV BBDO en Momkai. Samen hebben zij het Master of Science-programma in Digital Design ontwikkeld. Om het programma te introduceren, organiseert de HvA op 12 april vanaf 18:00 uur een Meetup voor designprofessionals en studenten.

De nieuwe opleiding begeeft zich op het snijvlak van de ontwerppraktijk, onderzoek en technologische innovatie. Het eenjarige fulltime curriculum combineert een achtergrond in ontwerponderzoek met praktijkprojecten en wordt uitgevoerd in een studiosetting.

Master of Science in Digital Design
Het programma is ontwikkeld om zowel ervaren ontwerpers als getalenteerde studenten uit te dagen hun competenties te verbreden en verdiepen. Tijdens het jaar leren de studenten hoe ze effectiever kunnen worden in het leiden van een ontwerpteam en in het uitleggen van een design thinking-proces aan niet-ontwerpers. Zij zullen ‘het veld’ ingaan, gebruikers en toepassingen bestuderen en daarop reflecteren met waardevolle ontwerpinzichten.

Door de nauwe betrokkenheid van de onderzoeksgroepen en de ontwerpbureaus, leren de studenten om innovatieve concepten in de praktijk te verkennen, hun experimenten te evalueren en uiteindelijk hun concrete ervaringen weer te verbinden met de theorie.

Jeroen van Erp, oprichter van strategisch ontwerpbureau Fabrique en hoogleraar Concept Design aan de TU Delft: ‘Merkdenken is een integraal onderdeel geworden van design en innovatie. Die kennis is van vitaal belang voor de ontwerper van morgen. Met de kennis en ervaring van Fabrique en de andere ontwerpbureaus kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de opleiding van een nieuwe generatie digital designers.’

Digital Design Meetup 12 april
Om het programma te introduceren, organiseert de HvA op 12 april vanaf 18:00 uur een Meetup voor designprofessionals en studenten in de lokalen van de nieuwe masteropleiding, Weesperzijde 190 in Amsterdam. Via de social media-kanalen van de masteropleiding is een livestream te volgen.

Na een selectieprocedure zullen 24 studenten worden toegelaten tot het academisch jaar 2017/18. Na het afronden van het curriculum ontvangen de studenten de titel Master of Science in Digital Design. De inschrijving is geopend tot 1 mei 2017.

Meer informatie over de opleiding is te vinden op www.masterdigitaldesign.com.

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken