[summerclass] All About Packaging #3

[summerclass] All About Packaging #3
  • Design
  • 23 aug 2017 @ 09:13
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Packaging design

Aanstaande vrijdag 25 augustus organiseert de BNO de derde summerclass over verpakkingen. Marsha Simon van de BNO en tevens moderator van de dag: ‘Verpakkingen beschermen een product, zijn informatiedrager en communiceren het merk. Ze zijn tastbaar, overal aanwezig en als fast movers een “sign of the time”. Een goede packaging designer weet om te gaan met ingewikkelde randvoorwaarden en kan op de vierkante cm ontwerpen.’ Deze summerclass in Amsterdam is bedoeld voor studenten, afstudeerders en startende ontwerpers. Was je er in 2015 en 2016 ook bij? Deze editie biedt nieuwe cases, accenten en invalshoeken. BNO-leden en studenten betalen 15 euro; een regulier kaartje kost 30 euro.

Simon: ‘Packaging design is een vak dat creativiteit en effectiviteit verbindt. Er liggen grote uitdagingen als je kijkt naar nieuwe technologie en milieuaspecten. In deze Summerclass nemen ontwerpers van toonaangevende bureaus je mee in hun ontwerpkeuzes en daarbij letten we dit jaar in het bijzonder op sustainability. Hoe komt een verpakkingsontwerp tot stand van briefing tot productie; wat is een duurzame verpakkingsoplossing en wat verwachten we van de toekomst.’

Programma (grotendeels Engelstalig)

Moderator: Marsha Simon (BNO)

09:15 Ontvangst met koffie & thee

09:30 Introductie en kennismaking - Marsha Simon (BNO)

09.45 Inleiding Nynke Arntzen & Marc Reijnders (packaging experts KIDV / The Netherlands Institute for Sustainable packaging) Tips & tricks to get started! Kijk ook hier.

10.15 'Holy cow, I used to be an English milk bottle' - Abke Geels (sr project manager & industrial designer Flex/design). Case: Seepje (Flex/design).

10.45 PAUZE

11.15 Going Green: sustainability & brand design - Jason Kempen (Creative Director Design Bridge)

11.45 Future challenges & sustainability - Adel Kassem (Creative Director Reggs)

12.15 LUNCHPAUZE

13.00 Intro middagprogramma - Marsha Simon (BNO)

13.10 Workshop biomimicry - Graham Sturt (VBAT)

14.40 THEEPAUZE

15.00 Plastic archeology workshop - WastedLab

Actieve sessie met buurtinitiatief WastedLab over soorten plastic en hergebruik. Met medewerking van Francesca Miazzo & Elisha Weeber (Cities Foundation) en Stefan Pangratz (Design Director VBAT).

16.30 Afsluiting & borrel

Locatie

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Danzigerkade 8A

1013 AP Amsterdam

Aanmelden

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken