Kornuit-krat van afval

Kornuit-krat van afval
  • Design
  • 26 mrt 2018 @ 13:13
  • Link
  • Redactie Design
    Redactie Design

    Redactie
    MarketingTribune
  • Packaging design

Kornuit heeft het eerste bierkrat ter wereld dat volledig is gemaakt van gerecycled plastic consumentenafval. Het nieuwe krat maakt - samen met de nieuwe Kornuit-fles - onderdeel uit van een volledig nieuw design voor Kornuit

Bierbrouwer Grolsch introduceert het krat voor zijn pilsmerk Kornuit: ‘Het krat lijkt op het eerste oog niet echt bijzonder, maar vanuit duurzaamheid is het uniek. Het krat is namelijk volledig gemaakt van plastic consumentenafval. Grolsch brengt hiermee als eerste ter wereld een krat op de markt vervaardigd van 100% gerecycled consumenten plastic.’ Het krat is gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics.

Jaap Sühre, marketingmanager Kornuit: ‘Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Samen met DS Smith Plastics hebben we gekeken hoe we dit krat zo duurzaam mogelijk konden produceren en het resultaat mag er zijn. Het Kornuit-krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018 in de categorie Best Recycled Plastic Packaging Product. Daar zijn we enorm trots op.’ Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt.

Volledig nieuw design
Het nieuwe krat maakt - samen met de nieuwe Kornuit-fles - onderdeel uit van een volledig nieuw design voor Kornuit. ‘Het pilsmerk was tot nu toe sterk gelinkt aan Grolsch, maar kan inmiddels prima op eigen benen staan. Kornuit gaat daarom verder onder een nieuw logo, waarbij vooral ook het hop-icoon uit het logo een belangrijke rol gaat spelen. Dit icoon geeft op verpakkingen een doorkijk in de wereld van Kornuit. Zo zie je in het icoon onder meer mooie Kornuit-festivalmomenten van het afgelopen jaar terug. Er komen vijf uitvoeringen van het icoon en daarmee ook vijf verschillende edities van de verpakkingen op de markt. Het geheel zorgt voor veel kleur en een nieuw, fris design.’

De nieuwe kratten stromen vanaf vandaag gefaseerd de markt in. Vanaf de eerste week van april worden ook de nieuwe blikken Kornuit gefaseerd uitgeleverd. De 6-packs met nieuwe flessen volgen vanaf 23 april. Het pilsmerk Kornuit staat in de schappen bij verschillende supermarkten en slijterijen door het hele land en is verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden. Vanaf begin mei start de nieuwe campagne.

 

 

Redactie Design

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken