'HEMA-notaris is innovatief ondernemerschap'

'HEMA-notaris is innovatief ondernemerschap'
  • Food-en-retail
  • 9 dec 2013 @ 12:01
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • Instore marketing

Het aanbieden van notarisdiensten via de HEMA 'getuigt op zichzelf van innovatief ondernemerschap', schrijft staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer. 'Het is goed dat het notariaat inspeelt op de veranderde digitale werkelijkheid en zijn diensten ook langs andere dan de klassieke kanalen weet aan te bieden.' HEMA verkoopt steeds meer niet traditionele waar, zoals ook zorgverzekeringen inclusief kortingskaart op HEMA-producten. Ook aan hypotheek- en bankzaken wordt gedacht.

'Een digitale route kan aanvullend werken op de meer traditionele weg, en nuttig zijn voor mensen die goed weten wat ze willen en die zelf ook de juridische gevolgen van hun handelen begrijpen', stelt Teeven. Als het laagdrempelige initiatief ertoe leidt dat straks ook mensen een gang naar de notaris maken die dat anders niet zouden hebben gedaan, dan leidt dat er per saldo toe dat meer mensen nadenken over de effecten van bepaalde levenskeuzes, aldus de bewindsman. Het moet echter wel allemaal volgens de regels en daarom is het goed dat de beroepsgroep het initiatief nu zelf laat toetsen, vindt Teeven.
 

Merk-stretching
De HEMA valt de laatste jaren op met onconventionele stretching van het 'gewone' merk HEMA. Naast de bekende rookworst, handdoeken en verzorgingsproducten die Hema verkoopt, is het nu ook mogelijk een zorgverzekering bij de Hema af te sluiten. De basisverzekering is met €89 vooralsnog een van de goedkopere zorgverzekeringen en met een Hema zorgverzekering krijg je 10% korting op aankopen bij dit warenhuis. 'De Hema zorgverzekering is een gewone zorgverzekering met een leuk extraatje. De premie van de verzekeringen is concurrerend, maar het is niet slim om meteen een verzekering bij Hema af te sluiten. Vergelijken loont bij zorgverzekeringen op prijs en voorwaarden. 19 november zijn de premies en polissen van alle zorgverzekeraars bekend. Met onze Zorgvergelijker helpen we je graag bij het kiezen van een passende en voordelige zorgverzekering', oordeelt de Consumentbond hierover. HEMA heeft al 'vele duizenden' zorgverzekeringen verkocht, sinds het bedrijf de nieuwe dienst introduceerde op 7 november.

HEMA in hypotheek- en bankzaken
Dat vertelde ceo Ronald van Zetten op 4 december aan Management Team, na afloop van het GameChangers-event in Amsterdam. Van Zetten wilde geen specifieke aantallen geven. Volgens de HEMA-topman is de populariteit van de verzekering, die in een samenwerking met Menzis wordt aangeboden, mede te danken aan het betrouwbare imago dat HEMA door de jaren heen heeft opgebouwd. HEMA sluit niet uit dat het ook in hypotheek- en bankzaken gaat. Dat zei directeur Ronald van Zetten van het warenhuis recent tegen BNR. 'Het is nog niet aan de orde, maar er wordt over gedacht.' (PvWK)
 


Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken