Sligro neemt Horeca Totaal Sluis over

Sligro neemt Horeca Totaal Sluis over
  • Food-en-retail
  • 16 jan 2014 @ 11:53
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkFood

Sligro is druk aan het acquireren. De Veghelse groothandel neemt Horeca Totaal Sluis over. Het is voor het bedrijf al de tweede overname in het nieuwe jaar. Begin januari nam de Veghelse onderneming ook al groothandel Rooswinkel over. De nieuwe aankoop, Deli XL Horeca Totaal Sluis, zoals de officiële handelsnaam is, realiseerde in 2013 een omzet van 20 miljoen euro.

Het overgenomen bedrijf bestaat al ruim 50 jaar en is uitgegroeid tot een totaalleverancier voor de kleinhoreca, seizoensbedrijven en de zorg in de regio West Zeeuws Vlaanderen. Er zijn op fulltime basis circa veertig medewerkers werkzaam. De omzet wordt overwegend bezorgd, maar er is ook een zelfbedieningsafdeling. Dit sluit naadloos aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro Food Group, meldt Out.of.Home Shops.

Marktaandeel
Beide partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom. Het marktaandeel in de foodservicemarkt van Sligro Food Group zal naar verwachting toenemen met circa 0,3 procent. De directie van Horeca Totaal Sluis, Reggie D’Hoore en Ed van Duijn, blijven aan als directielid. Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Dit gebeurt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist. De foodretailactiviteiten bestaan uit ongeveer 130 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan worden er 30 door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd. 

Sligro Food Group
Foodservice richt zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt. Daartoe beschikt Sligro Food Group over 46 Sligro-zelfbedieningsgroothandels en 9 bezorggroothandels. Sligro Food Group beschikt over eigen productiefaciliteiten, klanten kunnen beschikken over ongeveer 60.000 food- en aan food gerelateerde non-foodartikelen. Sligro Food Group heeft de inkoop van foodretailproducten ondergebracht bij CIV Superunie B.A. Met een marktaandeel van ongeveer 30% is dit in de Nederlandse supermarktsector naar eigen zeggen een toonaangevende inkooppartij. De groep koopt foodserviceproducten in eigen beheer in. (PvWK)


 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken