Campina opent buitenseizoen met dansende koeien

Campina opent buitenseizoen met dansende koeien
  • Food-en-retail
  • 20 mrt 2014 @ 15:40
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • Branded contentFood

Op de eerste officiële lentedag, donderdag 20 maart, viert Campina de opening van het boerenseizoen. Lieke van Lexmond, jurylid bij het televisieprogramma 'Everybody Dance Now' en BN-er, opent op deze bijzondere dag de staldeuren van de koeien van FrieslandCampina-boer René Ebbelaar in Westzaan. Deze koeien zullen voor het eerst dit jaar de wei dansend betreden, belooft het zuivelmerk. UPDATE: Hierbij de reportage-film.

'Melkveehouders kijken ieder jaar weer uit naar het prachtige lenteseizoen, de tijd van het jaar waarin alles weer bloeit en groeit. En hét seizoen waarin de koeien weer naar buiten gaan', luidt de uitnodiging voor een kleine groep uitverkorenen van o.m. de media. Voordat de koeien van 'De Corneliahoeve' in Westzaan het verse gras betreden, zal een groep basisschoolkinderen de koeiendans opvoeren. De koeiendans wordt begeleid door een choreograaf en is uiteraard geïnspireerd door het plezier en de bokkensprongen waarmee de weidegang van koeien traditioneel gepaard gaat. De boerderij van de familie Ebbelaar bevindt zich te Westzaan. Met de opening aldus van het boerenseizoen met dansende koeien onder het motto 'De lente loeit weer!' hoopt Campina veel free publicity en positieve PR te genereren. Om daarbij te helpen wordt na afloop een videopersbericht verspreid. UPDATE: film zie onder.

19.487 boeren
Organisator Campina is onderdeel van FrieslandCampina Branded Netherlands en verkoopt onder meer melk, zuiveldranken, yoghurts, desserts, koffieverrijkers, kaas en boter, voor consumenten en professionele afnemers in Nederland. Daarboven hangt Koninklijke FrieslandCampina. Met een jaaromzet van 10,3 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de vijf grootste zuivelondernemingen ter wereld. De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina, met 19.487 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België. Boer René Ebbelaar in Westzaan is daar een van. Enkele weken terug zei FrieslandCampina-marketeer Frenkel Denie in de papieren MarketingTribune dat zijn bedrijf via een nieuwe contentmarketingcampagne de boeren 'meer gezicht gaat geven.' (PvWK)



Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken