Grolsch programmeert uitgebreid tijdens Week van het Bier

Grolsch programmeert uitgebreid tijdens Week van het Bier
  • Food-en-retail
  • 6 mei 2014 @ 09:15
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodActivatie

Bierbrouwer Grolsch komt tijdens de landelijke Week van het Nederlandse Bier, van 15 tot en met 25 mei aanstaande, met een uitgebreid programma rondom het thema bier. Van een workshop over ‘Bier aan tafel’ en een gedegen tapworkshop tot aan een Ladies Night en de Grolsch Brouwerijdagen. Grolsch grijpt de Week van het Nederlandse Bier aan om bierliefhebbers en geïnteresseerden uit te nodigen op de brouwerij voor een brouwerijtour in combinatie met 'mooie biergerelateerde activiteiten'.

Week van het Nederlandse Bier
Van 15 tot en met 25 mei 2014 vindt de derde editie van de Week van het Nederlandse Bier plaats. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. Hierin heeft de hele Nederlandse biersector zich verenigd met als doel Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. Op donderdag 15 mei is de officiële opening in de Grote Kerk in Den Haag. Dit is tevens het startsein voor het driedaags Nederlandse Bierproeffestival, waar ook Grolsch vertegenwoordigd is. Aansluitend vinden er de hele week in het land bieractiviteiten plaats, zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, brouwwedstrijden, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Voor meer informatie klik hier.  

Grolsch programma Week van het Nederlandse Bier
Na het succes van de Grolsch Brouwerij Dagen de afgelopen twee jaar meldt Grolsch besloten te hebben haar programma voor de Week van het Nederlandse Bier uit te breiden met verschillende avondprogramma’s. 'Op deze manier hoopt Grolsch specifieke doelgroepen en waar mogelijk meer consumenten te interesseren én te enthousiasmeren voor bier.' Het Grolsch-programma voor de week ziet er als volgt uit, met een toelichting door de brouwerij zelf:

· Maandag 19 mei: Lekker Twente Workshop ‘Bier aan tafel’
Bier bevat een rijke variëteit aan smaken. Steeds meer mensen ontdekken dat bier vaak heel goed in gerechten en bij gerechten past. Tijdens deze workshop laat chef-kok Henry Hol (Sandton Resort Bad Boekelo) proeven hoe goed bier combineert aan tafel. Henri Reuchlin (Bierburo) vertelt op een inspirerende manier over bier aan tafel.

· Dinsdag 20 mei: Ladies Night
Bier en vrouwen? Jazeker dat is juist een hele goede combi, want voor elke smaak is er een passend bier. Graag wil Grolsch vrouwen kennis laten maken met de diversiteit aan Grolsch bieren. Daarnaast zullen twee vrouwelijke managers vertellen over hun carrière en het werken bij een bierbrouwerij. Uiteraard is er een goodie bag met voor iedere aanwezige een eigen sixpack!

· Woensdag 21 mei: Workshop ‘Leer perfect bier tappen’
Veel bierliefhebbers geven de voorkeur aan een goed getapt glas bier boven bier uit een flesje. Goed tappen vergt enige ervaring, want elk bier moet op een iets andere manier worden getapt. Voor diegenen die weleens achter de bar staan, maar altijd al eens goed hebben willen leren tappen, is dit de kans!

· Donderdag 22 mei: Tubantia Lezersactie
Speciaal voor Tubantia-lezers is er een Tubantia lezersavond georganiseerd. Een speciaal programma is samengesteld met onder andere een Tubantia VIP-brouwerijtour en een gepersonaliseerde beugelfles. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om verschillende Grolsch bieren te proeven.

· Vrijdag 23 en zaterdag 24 mei: Grolsch Brouwerij Dagen
Ook dit jaar stelt Grolsch weer twee dagen de deuren van haar brouwerij open voor publiek. Geïnteresseerden krijgen de kans om alles te ontdekken over Grolsch: de rijke historie, de karakteristieke pilssmaak, de unieke beugelfles en het brouwen, bottelen en distribueren van bier. Tijdens verschillende workshops geven Grolsch medewerkers uitleg over de ingrediënten van bier en hoe je bier het beste kunt proeven.


Verdere informatie over onder meer openingstijdens, toegangsprijzen en aanmelding voor de Grolsch activiteiten gedurende de Week van het Nederlandse Bier is te vinden op www.grolsch.nl. Het aantal toegangskaarten voor iedere activiteit is beperkt, aldus Grolsch. (PvWK)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken