AH zet 'Oranje Hamsters' in tijdens WK-voetbal 2014

AH zet 'Oranje Hamsters'  in tijdens WK-voetbal 2014
  • Food-en-retail
  • 2 jun 2014 @ 09:54
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • ActivatieWinkelen

Vanaf maandag 2 juni geeft Albert Heijn haar klanten speciaal voor het WK superenthousiaste supporters van Oranje cadeau: Hup Holland Hamsters. Maar liefst 23 verschillende Hamsters supporten het Nederlands Elftal door dik en dun, ieder op zijn eigen manier. Klanten krijgen een Hup Holland Hamster cadeau bij een besteding van € 15, daarnaast zijn er diverse Hamster-gadgets te koop, zoals zes Mega Hamsters en Hamster Sambaballen.

Net als de allerfanatiekste Oranjesupporters reizen de Hamsters achter het Nederlands elftal aan. Op diverse social media zullen zij verslag doen van hun avonturen in Brazilië, belooft AH. De zogenaamde Oranje Hamsters zijn volgens de retailer 'de grootste supporters van Nederland'. Sander van der Laan, algemeen directeur Albert Heijn: 'met deze Hup Holland Hamsters komt Albert Heijn met een grote actie waarmee heel Nederland de voetballers in Brazilië kan steunen. Ik vind het elke keer weer geweldig om te zien hoe heel Nederland oranje kleurt tijdens een toernooi. Overal zien we oranje uitgedoste supporters. De 23 verschillende Hup Holland Hamsters passen daar perfect bij.'

Hup Holland Hamster commercial en WK-lied
Samen met de Hamsters spelen bondscoach Louis van Gaal en de Oranjehelden Bruno Martins Indi, Daley Blind en Daryl Janmaat een rol in de nieuwe TV-commercial. Natuurlijk gaan de Hamsters uit hun dak als ze net als de allergrootste fans van Oranje de voetballers achterna reizen naar Brazilië. In de commercial zal ook het ’Hup Holland Hamster lied’ te horen zijn. Het nummer wordt gezongen door André van Duin en is gebaseerd op zijn oude hit Sambaballen Samba.

Karakters
Er zijn 23 verschillende Oranje Hamsters die allemaal op een andere manier uitgedost zijn en Oranje supporten. Zij hebben daarom allemaal een eigen naam. Zo is er bijvoorbeeld een Diva, een Feesbeesie en een Viking. De verschillende Hup Holland Hamsters zijn te zien op www.ah.nl/wken hieronder. Bijzonder aan deze actie van Albert Heijn is volgens de grootgrutter, dat het legioen Hamsters ook een bevriende supportersclub heeft: bij de winkels in België krijgen klanten bij hun boodschappen Rode Duivelhamsters.


Hamsters op Social Media
Natuurlijk zijn de Hamsters ook online te vinden. Op de Facebookpagina van Albert Heijn doen zij verslag van hun avonturen in Brazilië. Het legioen van de Hamsters is ook te volgen op www.facebook.com/albertheijn. Klanten van Albert Heijn krijgen, zolang de voorraad strekt, bij elke € 15 aan boodschappen een Hup Holland Hamster cadeau. www.ah.nl doet ook mee aan de actie en bij AH To Go krijgen klanten een Hup Holland Hamster bij een combi deal. De Mega Hamster kost volgens AH € 2,49. Een Hamstersjaal kost € 2,99, een Hamsterbandana € 1,29 en de Hamstersambabal € 1,99 Deze oranje-gadgets zijn te koop in alle Albert Heijn-winkels en in de webshop van AH. 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken