Biermerk Kornuit brengt vinyl op maat met 'Brouw Je Eigen Plaat'

Biermerk Kornuit brengt vinyl op maat met 'Brouw Je Eigen Plaat'
  • Food-en-retail
  • 6 jun 2014 @ 11:37
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • CreatieFood

Vanaf vandaag kunnen muziekliefhebbers voor het eerst naar eigen smaak een vinylplaat maken. Kornuit van Grolsch biedt met ‘Brouw Je Eigen Plaat’ de unieke mogelijkheid om een persoonlijke playlist in vinyl te laten snijden. Op www.brouwjeeigenplaat.nl kan een playlist worden samengesteld en een eigen hoes worden ontworpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt vervolgens de persoonlijke plaat in een tijdelijke speciale winkel.

Het ambachtelijke pers-proces kan iedereen zelf bekijken in de pop-up store aan de Overtoom in Amsterdam. Van de muziek tot aan de wijze van vervaardiging; bij vinyl draait alles om puur vakmanschap, stelt pr-bureau The Gardeners namens het verantwoordelijk communicatiebureau van Kornuit: NOISE. ‘Brouw Je Eigen Plaat is een ode van Kornuit aan vinyl, de oude muziekdrager die zo’n opvallende comeback maakt.'  Gisela Rule, de nieuwe marketing directeur bij Grolsch vult aan: 'Kornuit wordt gebrouwen onder het motto ‘behoud het goede, maar blijf ontdekken’. Met Brouw Je Eigen Plaat doen we precies hetzelfde: we geven een frisse draai aan de meest karaktervolle muziekdrager ooit.'

Langspeelplaat thuisbezorgd
Op www.brouwjeeigenplaat.nl kan men uit een muziekdatabase een playlist van favorieten samenstellen en een eigen hoes ontwerpen. Een gespecialiseerde vinylsnijder brouwt er vervolgens een ambachtelijke plaat van, een uniek exemplaar dat binnen enkele weken per post wordt thuisbezorgd. Het maken van een vinylplaat is een intensief en bijzonder proces, stellen de initiatiefnemers. 'De machine wordt handmatig bediend door een van de vinylspecialisten, die ruim een half uur nodig heeft om één plaat te maken. De plaat wordt opgewarmd, de groeven tussen de tracks worden met de hand gemaakt en het snijden zelf duurt even lang als het afspelen van de muziek. De tracks worden met een speciale naald letterlijk in het verwarmde vinyl gesneden.'

Pop-up Store
In de vandaag geopende Pop-up Store is met eigen ogen te zien hoe de persoonlijke playlists op vinyl gezet worden. De Kornuit pop-up store is gevestigd op Overtoom 228 te Amsterdam en geopend tot het einde van het jaar. Omdat de productie van vinylplaten veel tijd kost, kan maar een beperkt aantal platen geproduceerd worden. Kornuit geeft hiervoor in eerste instantie exclusief codes weg aan geselecteerde muziekliefhebbers. Later dit jaar kunnen consumenten die Kornuit kopen ook een code voor Brouw Je Eigen Plaat bemachtigen, aldus de brouwerij. (PvWK)


Impressie Kornuit-vinylshop
 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken