Vleeskwaliteit supers bedreigd door nieuwe Europese regelgeving

Vleeskwaliteit supers bedreigd door nieuwe Europese regelgeving
  • Food-en-retail
  • 18 jun 2014 @ 15:09
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodWinkelen

Het risico dat vlees van zieke dieren ongemerkt de supermarkt bereikt, is toegenomen door nieuwe Europese regelgeving voor controles, zo waarschuwen Britse inspecteurs op de BBC. 'Er is kans op vlees van zieke dieren in supermarkt.'

Slachters mogen door de nieuwe regels varkenskarkassen niet meer opensnijden om het vlees te controleren op onder meer gezwellen of bedorven stukken. Dat moet de verspreiding van schadelijke bacteriën voorkomen. 'De Europese werkgemeenschap voor voedselinspecteurs en consumentenbescherming EWFC zegt dat de kans daardoor groot is dat bijvoorbeeld gezwellen in de rompen niet worden gezien en dus ook niet weggesneden', meldt Het Parool. Het al wankele consumentenvertrouwen in allerhande vleeswaren, door ziektes, schandalen en beelden uit megastallen, wordt hierdoor niet vergroot. Het aantal flexitariers en veggy's en mensen die voor meer kwaliteit en gezondheid willen betalen zal zo stijgen, een trend die al enkele jaren gaande is. (PvWK)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken