Restaurants Rotterdam combineren film en diner

Restaurants Rotterdam combineren film en diner
  • Food-en-retail
  • 23 jan 2015 @ 15:53
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • InspiratieFoodEvenement

Rotterdamse restaurants organiseren tijdens het International Film Festival speciale avonden, waarin de film centraal staat. Zo wordt café Floor, dat bij de Schouwburg hoort, altijd druk bezocht. De Keuken van IFFR in de Doelen serveert streekgerechten van duurzame producten en bij Jordy’s Bakery eet je broodjes met biologische patés en worsten van firma Bijten; kaas van Booij; en quiches van Westerkaatje.

Vorig jaar konden filmliefhebbers terecht bij het restaurant van jazzclub BIRD voor Cinema Culinair: filmavonden met bijzondere foodfilms, waarbij wordt gegeten wat ook op het witte doek is te zien. In de weken van het filmfestival organiseert het restaurant 12 Days at the BIRD’s Nest. Chef DJ Wooldrik kookt gerechten uit bekende foodfilms, voor een betaalbare prijs.

Restaurant Dertien
Er staan ook nog een bijzondere avonden bij restaurant Dertien op het programma. Het restaurant combineert het kijken van een foodfilm met eten. Aanvang is om 21.00 uur, dus verwacht geen diner, maar lekkere snacks die complementeren met de film. Verwacht bijvoorbeeld de confit de canard uit La Grande Bouffe; de Russische vissoep ukha uit The Fish Fall in Love; of de lasagne uit Lo sono l’amore. Donderdag 29 januari staat Tampopo met ramen noodles op het programma. Deze Japanse komedie speelt zich af rondom een winkeltje waar ze noodles verkopen, ramen noodles om precies te zijn. De verhaallijnen in de film vertellen hoe belangrijk eten is en wederom worden liefde en eten met elkaar verbonden. Chef Yamamoto van restaurant Yama en chef Pepijn van restaurant Dertien slaan de handen in één en bereiden voor deze avond een echte pork noodle soup, zoals in de film is te zien. Zo meldt het persbericht.

Afterparty
Vorig jaar was het de populairste afterpartylocatie en dit jaar doen ze het gewoon weer! De Ontbijtbar aan het Kruisplein verandert ‘s avonds in de O’Nitebar. 'In de ochtend worden er nog eggs benedict en American style pancakes geserveerd, maar vanaf 16.00 uur is er eten van de Biergarten BBQ. Verwacht ook hier in het menu een knipoog naar het filmfestival.
's Avonds en ‘s nachts is de O’Nitebar de place to be, dj’s komen plaatjes draaien en er kan eindelijk worden gedanst. Meer informatie over dineren en naar de film gaan staan op de site van De Buik van Rotterdam.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken