Westland Kaas en Veldhuyzen Kaas gaan samenwerken

Westland Kaas en Veldhuyzen Kaas gaan samenwerken
  • Food-en-retail
  • 19 jan 2015 @ 15:48
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodMerkenTussenhandel

Met ingang van januari 2015 zijn de Nederlandse familiebedrijven Westland Kaas Groep B.V. en Veldhuyzen Kaas B.V. een internationale samenwerking aangegaan. Westland brengt haar logistieke exportactiviteiten en de distributie van een groot aantal landen onder bij Veldhuyzen Kaas. Doel van de samenwerking voor beide organisaties is om een nog sterkere positie op de wereldmarkt te realiseren, met speciale focus op het merk Old Amsterdam. Zo meldt het persbericht.

CEO Henny Westland over het partnership: ‘Als Westland willen we ons nog nadrukkelijker richten op onze core business: de ontwikkeling, marketing en verkoop van merkkazen. Onze merken zijn inmiddels wereldwijd vertegenwoordigd in tientallen landen. Om ook in de toekomst internationale groei te realiseren gaat exportspecialist Veldhuyzen Old Amsterdam en onze andere kazen naar vele landen distribueren. Veldhuyzen heeft in de loop van de decennia een uitstekende reputatie opgebouwd.’

Old Amsterdam
Dick Veldhuijzen, CEO van Veldhuyzen Kaas: ‘Wij zijn er trots op dat we naast ons assortiment van Nederlandse kaasspecialiteiten nu ook Old Amsterdam en andere kazen van Westland gaan exporteren. Via ons uitgebreide internationale netwerk zijn we in staat om dit op een efficiënte manier te doen. Door elkaars krachten te benutten zijn we er van overtuigd dat we beide onze internationale marktposities zullen versterken.’ Voor een aantal landen blijft Westland zelf de marketing en sales van de merkkazen richting klant en consument verzorgen.

Familiebedrijven
Met de samenwerking komt meer dan 200 jaar familiebedrijf ervaring in kaas bij elkaar. Westland is opgericht in 1936, Veldhuyzen Kaas in 1884. In 2014 won Westland de Familiebedrijven Award voor beste familiebedrijf van Nederland. Westland ontwikkelde de afgelopen jaren de merken Old Amsterdam, Maaslander, Westlite, Litedammer, Trenta en Zikko ontwikkeld en uitgebouwd.
Veldhuyzen Kaas B.V. is een Nederlandse groothandel in kaas. Ze exporteert en verkoopt een totaal assortiment Nederlandse kaasspecialiteiten met daarin onder andere Basiron kruidenkaas, Hommage geitenkaas en Veldhuyzen Premium Quality naar meer dan 50 landen wereldwijd.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken