McDonald’s ondersteunt Landelijke Opschoondag als ‘Supporter van Schoon’

McDonald’s ondersteunt Landelijke Opschoondag als ‘Supporter van Schoon’
  • Food-en-retail
  • 24 mrt 2015 @ 11:46
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • MVOActies

McDonald’s heeft schoon genoeg van zwerfafval, stelt de restaurantketen. 'McDonald’s doet daarom op zaterdag 28 maart 2015 mee aan de Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief van Stichting NederlandSchoon.' Op deze dag zetten bedrijven, gemeenten en vrijwilligers zich in om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Door het hele land gaan McDonald’s medewerkers lokaal de buurten in om samen met scholen, sportverenigingen en buurtbewoners de strijd aan te gaan met zwerfafval. Met de deelname vraagt McDonald’s extra aandacht voor het beperken van zwerfafval.

'Wij zien het bestrijden van zwerfafval als een verantwoordelijkheid van onze restaurants en onze gasten', zegt Debbie de Wagenaar, directielid McDonald’s Nederland. 'We balen ontzettend als we zwerfafval in het straatbeeld terugzien. Daarom werken wij al jaren nauw samen met NederlandSchoon en gemeenten om zwerfafval te beperken en houden onze medewerkers dagelijks bij ieder McDonald’s restaurant de omgeving ver buiten het restaurantterrein schoon. Op 28 maart zetten we een stap extra door lokaal zichtbare opruimacties te organiseren. Samen met buurtbewoners gaan we de strijd aan tegen zwerfafval.'

Vuist tegen afval
Helene van Zutphen, directeur Stichting NederlandSchoon, verwelkomt de bijdrage van McDonald’s: 'Zwerfafval is een probleem dat niet op één manier op te lossen is. Vandaar dat we zoveel mogelijk proberen samen te werken en alle landelijke initiatieven samenbrengen onder de ‘Supporter van Schoon’ paraplu. Zo maken we een grote vuist tegen zwerfval. Wij zijn verheugd dat McDonald’s ‘Supporter van Schoon’ is geworden en actief gaat deelnemen aan de Landelijke Opschoondag. Ze laten hiermee hun lokale betrokkenheid zien.'

Lokale opruimacties
McDonald’s restaurants door heel Nederland organiseren lokale opruimacties tijdens de Landelijke Opschoondag, meldt het bedrijf. Er vinden in totaal 18 opruimacties plaats, variërend van een extra grote ronde afvalprikken in de omgeving tot uitgebreide opruimacties in samenwerking met scholieren, sportverenigingen en dansscholen.

McDonald’s en Stichting NederlandSchoon
Om de omgeving van de 241 McDonald’s restaurants in Nederland schoon te houden, doet McDonald’s samen met Stichting NederlandSchoon voortdurend onderzoek naar consumentengedrag en beperking van zwerfafval. Zo plaatst McDonald’s in samenwerking met Stichting NederlandSchoon prullenbakken op strategische plekken op het terrein van alle nieuwe McDonald’s restaurants. Op deze manier is er altijd een mogelijkheid om afval in de prullenbak te gooien. Daarnaast ruimen medewerkers van McDonald’s meerdere malen per dag zwerfafval op, ook afval dat niet afkomstig is van McDonald’s en tot ver buiten het restaurantterrein. Hier staat meer over McDonald’s samenwerking met Stichting NederlandSchoon en de initiatieven rondom zwerfafval.

  Voorbeeld van actielogo voor deelnemende merken


Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken