Dewar's whisky breidt uit in Nederland

Dewar's whisky breidt uit in Nederland
  • Food-en-retail
  • 15 mei 2015 @ 11:40
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodSales

Het Schotse whiskylabel Dewar’s, sinds 1893 hofleverancier van het Britse koningshuis, introduceert naast een vernieuwde fles ook haar Dewar’s White Label, een premium blend van meer dan 40 single malt- en graanwhisky’s. Hiermee breidt het Schotse whiskylabel haar assortiment in Nederland uit

Daarnaast zijn ook Dewar’s 12, Dewar’s 18 en Dewar’s Signature beschikbaar. Het Schotse label ontwikkelde sinds haar ontstaan in 1846 een bijzonder marrying process - een uniek rijpingsproces voor premium blends. Dankzij de combinatie van deze techniek en de heritage van het merk, heeft Dewar’s vandaag naar eigen zeggen wereldwijd de meeste internationale onderscheidingen van alle Schotse blended whisky’s op haar naam.

 

Dewar’s heritage
Dewar’s: 'wij zijn ontstaan uit Schotse discipline en een visionair ondernemerschap. Het whiskylabel werd opgericht in 1846 door John Dewar senior, die een drankenhandel had in het Schotse Perth. John Dewar verkocht er ook blended whisky onder zijn eigen naam; een zeldzaamheid in die tijd. Zijn ongewone visie en toewijding sloegen aan en al gauw leverde John ‘zijn’ whisky aan bars en hotels over het hele land. Na de dood van John Sr in 1880 nam zijn oudste zoon John Alexander Dewar de zaak over; in 1884 stapte ook Thomas “Tommy” Dewar in het bedrijf. Diens internationale ambities introduceerde het merk eerst in Londen en vervolgens ook in de Verenigde Staten. Lucky shot of niet, in 1891 werd een vat Dewar’s besteld voor toenmalig president Benjamin Harrison, met een explosieve vraag naar Dewar’s whisky in de VS als gevolg. Op het thuisfront werden de broers door Queen Victoria aangesteld als hofleverancier; een predicaat dat sindsdien door elke Britse monarch werd bestendigd. Sinds de oprichting van het merk is Dewar’s het meest gelauwerde whiskyhuis ter wereld en ontving het meer dan 500 medailles en onderscheidingen van alle Scotch Blended Whisky’s wereldwijd.'

 

 

Marrying process
Als een van de weinige merken past Dewar’s het 'marrying' proces toe in de productie van haar premium blends. Een techniek die ontstond aan het eind van de negentiende eeuw en waarvan de eerste master blender van Dewar’s, A.J. Cameron, ook mee pionierde. Nadat de verschillende malt- en graanwhisky’s gemengd worden, laat Dewar’s deze uiteenlopende age blends met een minimum van 6 maanden rusten in oude whiskyvaten, wiens kwaliteit - samen met de leeftijd van het hout - enkel toeneemt met de jaren. Hierdoor krijgt de uiteindelijk gebottelde blend een rondere, meer gebalanceerde smaak.

White Label
Dewar’s White Label werd voor het eerst geproduceerd in 1899 door A.J. Cameron. Het label bestaat uit een combinatie van een veertigtal Schotse malt- en graanwhisky’s en werd al snel zowat Dewar’s signature blend. De volle, ronde smaak met toetsen van honing en vanille blijkt een bewezen voltreffer: in de VS is Dewar’s White Label al jaren de beste verkochte Schotse blended whisky.

 

 

Beschikbaarheid
Dewar’s is beschikbaar bij 'de betere slijterij', horecagroothandel en drankenspecialist, meldt het drankmerk.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken