Paddo-kweker BlueCity010 koopt Tropicana a.k.a. Aquamundo aan Rotterdamse Maas

Paddo-kweker BlueCity010 koopt Tropicana a.k.a. Aquamundo aan Rotterdamse Maas
  • Food-en-retail
  • 19 okt 2015 @ 09:19
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • PolitiekKlanten

BlueCity010 wordt definitief de nieuwe eigenaar van het oude zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Hypotheekverstrekker en pandeigenaar Aegon heeft het bod van 1,7 miljoen euro van de championkwekerij geaccepteerd.

Met de deal is een terugkeer als zwembad definitief van de baan. Dat meldt RTV Rijnmond. Het lijkt een luttel bedrag voor zo'n imposant complex op zo'n prestigieuze locatie. BlueCity010 wil in het voormalige tropische zwemparadijs experimenteren met het hergebruik van allerlei soorten afval. Bij het project zijn 30 ondernemers betrokken, aldus het Rotterdamse medium. 'De investeerders willen het pand opknappen. Het gebouw moet doorzichtig worden en krijgt gevels die fijnstof afvangen. Het pand wordt vrij toegankelijk voor iedereen die een kijkje wil nemen. BlueCity010 is een initiatief van RotterZwam, dat al sinds 2013 paddenstoelen kweekt in Tropicana.'

Crowdfunding kopje onder
Bij de oprichting van het bad onder de verzamelnaam Aquamundo met schitterende koepel en uitzicht op de Maas, was Centerparcs-founder Piet Derksen nog betrokken. Fans van Aquamundo, later Tropicana deden in september nog een poging om het zwemparadijs in zijn oude staat te herstellen met crowdfundingsactie. De crowdfunders gingen er van uit dat het nieuwe Aqua Tropicana jaarlijks 400.000 bezoekers zou trekken en jaarlijks 7,5 miljoen euro ging omzetten. Vergeleken met Londense vastgoedprijzen is 1,7 miljoen peanuts, daar zouden er moeiteloos twee nulletjes achter komen. Op een dergelijke waardeontwikkeling wilde Aegon blijkbaar niet wachten. BlueCity010 is een netwerk van ondernemers zoals Rotterzwam, Superuse Studios, Spireaux, Stadsimker, Studio Dust en de Aloha Bar die hun business plannen, grondstoffen en reststromen op elkaar aansluiten. 'We leren en experimenteren met ons afval en kijken hoe andere bedrijven hier weer van leven', zegt de gelukkige nieuwe eigenaar over zichzelf, BlueCity010. Tropicana werd in september 2010 gesloten als zwembad.


Foto boven: Aquamundo Forum. Hieronder: de inmiddels historische crowdfunding video. 

 



Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken