Jack Daniel's maakt speciale Sinatra-100 jaar fles

Jack Daniel's maakt speciale Sinatra-100 jaar fles
  • Food-en-retail
  • 7 dec 2015 @ 08:55
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • EvenementFood

Jack Daniel’s viert 100e verjaardag Frank Sinatra met ultiem eerbetoon, aldus het merk. 'De Sinatra Century limited edition is vanaf 12 december in Nederland verkrijgbaar. Van de ultra-premium limited edition zijn in Nederland slechts tweeëndertig flessen exclusief verkrijgbaar.'

De Sinatra familie heeft een grote rol gespeeld bij het ontwikkelen van de Sinatra Century, 'een ultra premium whisky'. Frank Sinatra Junior vertelt: 'Sinatra Century is een passend eerbetoon aan mijn vader en de perfecte manier om zijn honderdjarig jubileum in december te vieren. Jack Daniel’s was mijn vaders drink of choice’ wanneer hij optrad voor vrienden. Het lijkt mij daarom terecht dat we met de Sinatra Century proosten op een muzikale legende en vieren dat zijn 100e verjaardag op 12 december plaatsvindt.' Het gaat hier niet om een tractatie van Junior: de consumentenadviesprijs voor een fles met de speciale verjaarsborrel van The Voice is €575,-.

Slechts 32 flessen in Nederland
Wereldwijd zijn er slechts 100 vaten gebotteld in uniek genummerde flessen, meldt Jack Daniel’s. Meester distillateur Jeff Arnett stelde de drank bloot aan extra lagen gebrand hout in speciale “Sinatra” vaten. Dit resulteert volgens de makers in een volle whiskey met 50% alcohol en een aangenaam rokerig en rijk eiken aroma. Sinatra dronk zijn Jack uitsluitend in een tumbler met drie klontjes ijs, twee vingers Jack Daniel’s en een scheutje water.

Koninklijk blauw
De sophisticated Jack Daniel’s Sinatra Century komt in een luxe verpakking in koninklijk blauw geïnspireerd op de kledingstijl van Frank Sinatra. 'Bij zo’n exclusieve fles past natuurlijk alleen een bijzonder cadeau, namelijk de opnames van een nog nooit eerder uitgegeven optreden genaamd Sinatra Live at the [Las Vegas] Sands in 1966. Vanaf 12 december is de Sinatra Century verkrijgbaar in Nederland bij geselecteerde Jack Daniel’s Ambassador slijterijen', meldt het merk.


 

Over Jack Daniel’s
Jack Daniel’s is officieel in 1866 door de Amerikaanse overheid geregistreerd en is gevestigd in Lynchburg, Tennessee. Het is de oudste geregistreerde distilleerderij van Amerika en staat op het ‘Nationaal Register van Historische Plaatsen’. Jack Daniel’s is de maker van de wereldberoemde Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey, Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey, Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey en Jack Daniel’s Tennessee Honey. Jack Daniel’s wordt in Nederland geïmporteerd door A Brand New Day Drinks Company B.V., gevestigd te Breda.

Over Frank Sinatra Enterprises 
Frank Sinatra Enterprises (FSE) is een joint venture tussen de Sinatra familie en de Warner Music Group. FSE is de eigenaar van Sinatra’s audio-opnames ten tijde van zijn eigen label Reprise Records, alsmede een schat aan films en televisie-uitzendingen, filmmateriaal en nooit uitgebrachte audio-opnames. Al het materiaal samen vormt één van de belangrijkste verzamelingen artistiek werk van onze tijd. FSE is tevens eigenaar en manager van Sinatra’s naam en de rechten die hieruit voortvloeien en representeert de rechten van Sinatra bij Columbia en Capitol Records.


 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken