Bocuse d'Or mikt op organisatie Europese kook-finale 2018 in Rotterdam

Bocuse d'Or mikt op organisatie Europese kook-finale 2018 in Rotterdam
  • Food-en-retail
  • 18 jan 2016 @ 08:59
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodAward

Het culinaire imago van Nederland in het buitenland verdient extra aandacht, vindt prijsinstituut Bocuse d’Or Nederland. Daarom heeft het instituut zich met een aantal partners ingezet om een bidbook uit te brengen voor de Europese finale van de prijs 2018 in Rotterdam. Een zestal Europese landen hebben zich aangemeld als land om deze finale de willen hosten. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft nu bekend gemaakt dat zij een zeer serieuze kandidaat is om in 2018 de Europese finale te mogen organiseren.

Eind maart zal een delegatie uit Frankrijk naar Nederland komen om een bezoek te brengen aan Rotterdam als gaststad. Bestuurslid Marc van Gulick: 'We zijn enorm trots dat we de kans krijgen om deze finale in Nederland te mogen organiseren. Dat betekent aandacht in alle Europese landen die hun teams naar Nederland afvaardigen en daarmee zetten we in één klap culinair Nederland op de kaart.' 

Tijdens de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or, die in september 2015 tijdens de gastronomische vakbeurs Gastvrij Rotterdam werd gehouden, kwalificeerde Jan Schmink zich voor de tweede maal voor de Europese finale in Budapest in mei dit jaar.

Startsein voor samenwerken aan culinair imago
Met het bericht van de organisatie Bocuse d’Or uit Lyon is het startsein gegeven om het bedrijfsleven en de overheden te gaan benaderen om samenwerking te organiseren in het belang van de promotie van Nederland. Daarom worden de komende maanden het bedrijfsleven en overheid verder geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden die er zijn om daar aan bij te dragen. Bestuurslid Joop Braakhekke: 'Dit is een enorme kans waar de Nederlandse gastvrijheidsindustrie en alle daaraan gelieerde leveranciers mee moeten doen.'

Over Bocuse d’Or
Nederland werd op de wereldfinale in januari 2015 met Jan Smink negende en dat is een topprestatie. Jonnie Boer is president van Bocuse d’Or Nederland en vele topkoks in Nederland ondersteunen dit initiatief. Deelnemen aan de wereldfinale om de Bocuse d’Or betekent deelnemen op het hoogste internationale culinaire niveau. De grote wereldfinale om de Bocuse d’Or vindt plaats in het Franse Lyon. De prijs is genoemd naar de beroemde chefkok Paul Bocuse.

In totaal zijn er 64 landen over de hele wereld die deelnemen, meldt het instituut. Na de landelijke en continentale finales gaan er 24 landen naar de wereldfinale van Bocuse d’Or in Lyon. De internationale wedstrijd vindt elke twee jaar in januari plaats. In het tussenliggende jaar vinden over de hele wereld op alle continenten de voorrondes plaats, zoals de Bocuse d’Or Europe in Europa, de Copa Azteca voor Zuid Amerika en de Bocuse d’Or Asia voor de landen in Azië. Tijdens de voorrondes op de verschillende continenten moeten de deelnemende landenteams zich kwalificeren voor een plaats bij de wereldfinale in Lyon. (PvWK, bron: B. d'Or)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken