Culinaire voetstappen voor aidspreventie

Culinaire voetstappen voor aidspreventie
  • Food-en-retail
  • 9 mrt 2016 @ 15:35
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • FoodMVO

Op tal van plekken in de binnenstad van Amsterdam zijn rondom bekende horecagelegenheden honderden witte voetafdrukken te zien. Getuige het voetenwerk zijn het afdrukken van mannen en vrouwen die met elkaar aan het dansen waren. Een verwijzing naar 24H Pressroom, de 24 uurs kookmarathon in restaurant Pressroom Amsterdam van het INK Hotel voor Dance4Life.

Voetafdrukken zijn het. Van vrouwen-, en mannen die samen dansen. Op de afdrukken staat Foodreporter.nl, een media platform voor horecaondernemers, foodexperts en leveranciers. Hoofdredacteur Marco van Davenhorst: 'Met de actie willen we aandacht vragen voor de tweede 24 uurs gastromarathon van ons land, waarbij 24 sterrenchefs non-stop koken voor Dance4Life, een organisatie die streeft naar een wereld zonder aids. Op Foodreporter.nl kun je via livestream 24 uur volgen wat er tijdens die actie voor het goede doel in en rondom de keuken gebeurt.'

Gastromarathon
De 24 uurs gastromarathon vindt plaats van zondag 13 maart 12.00 uur tot en met maandag 14 maart 12.00 uur in het restaurant Pressroom Amsterdam van het INK Hotel. Alle 24 chefkoks werken belangeloos mee, waaronder Menno Post (De Bokkedoorns, Overveen), Soenil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen) en Maik Kuijpers (De Librije, Zwolle), bij elkaar goed voor al flink wat sterren.

Elke 3 uur 9 stergerechten
In het restaurant is per sessie van drie uur plek voor 40 gasten. 'Per uur koken drie chef-koks beurtelings drie gerechten', vertelt initiatiefnemer van de 24-uurs actie chef-kok Tjitze van der Dam van restaurant Pressroom Amsterdam. 'Onze gasten zijn hiermee verzekerd van maar liefst negen topgerechten van chefs die gezamenlijk gemiddeld vier Michelinsterren vertegenwoordigen. Stoelen zijn verkrijgbaar per zitting van drie uur. Je weet niet welke chef in welke sessie zit, dat zie je pas achteraf. Alle opbrengsten gaan naar Dance4Life.'

Entertainment
Gedurende het 24-uurs culifestijn is er ook voldoende entertainment, meldt de organisatie. Hosting van de avond is in handen van Barry Paf (Radio 538), Danny Jansen (24Kitchen) en Anouk Maas (musicalactrice). Dat, afgewisseld met backstage reportages, loont zeker de moeite om af te stemmen op de livestream op Foodreporter.nl, van zondag 13 maart 12.00 uur tot en met maandag 14 maart 12.00 uur. 

(bron: Foodreporter)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken