Winnaars Kokswereld Talent van de Toekomst 2016 bekend

Winnaars Kokswereld Talent van de Toekomst 2016 bekend
  • Food-en-retail
  • 25 apr 2016 @ 15:53
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • CreatieFoodAwards

De wedstrijd Talent van de Toekomst door vakmedium voor de foodbranche 'Kokswereld' is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste wedstrijden voor koks en bedieningsmedewerkers in opleiding. Juryvoorzitter is driesterrenchef Jacob Jan Boerma. Hier de winnaars van 2016 met jurycommentaar.

Boerma is enthousiast over de talentprijs: 'Ik zie dat de wedstrijd cachet krijgt omdat scholen graag willen winnen. De competitie is professioneler geworden en het niveau stijgt.' De wedstrijd is een initiatief van Koppert Cress, Miele en Food Inspiration Talents en krijgt inmiddels ook inschrijvingen vanuit Belgische scholen als de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Er is plaats voor acht teams van twee gastvrouwen/gastheren en zestien teams van drie koks die in opleiding zijn voor niveau 3 en 4. De witte en de zwarte brigades worden aan elkaar gekoppeld en hebben de opdracht een volledig verzorgd driegangendiner inclusief amuse, wijnen en afterdinnerdrank te koken en te serveren voor 48 dinergasten. Elk koksteam kookt 6 borden per gang. Drie worden door de zwarte brigade uitgeserveerd aan de gasten (pers, sponsoren, leveranciers) die de gerechten en de bediening mee beoordelen. Twee borden gaan naar de vakjury en het laatste naar de showtafel.

Vakjury met 15 Michelinsterren
De vakjury voor de witte brigade bestaat uit topchefs Jacob Jan Boerma (voorzitter), Onno Kokmeijer, Dick Middelweerd, Erik van Loo en Rogér Rassin, samen goed voor 10 Michelinsterren.  Boerma benadrukt dat smaak belangrijk is. 'Hoe simpel een gerecht ook is, als de smaak spreekt wordt het niet afgekeurd. Als je 3 dingen op het bord legt die technisch perfect bereid zijn, dan is dat een kanshebber. Voor de toekomst zouden we eens moeten kijken of we de wedstrijd thema’s kunnen geven. En wellicht kunnen we meer Nederlandse producten gebruiken, we moeten trots zijn op het Nederlandse product. Willen we internationaal meer kracht krijgen dan moeten we meer onze eigen krachtsbronnen gaan gebruiken. We moeten meer in ons eigen land geloven.'

Overzicht winnaars
Winnaars zwarte brigade Talent van de Toekomst 2016

1 - Sterklas ROC van Amsterdam: Melvin Alards en Barry Kleijne
2 - Hotelschool ‘Ter Duinen’ Koksijde: Jan Kerckhofs en Cyril Vermeulen
3 - Deltion College: Tim Wellenberg en Joyce Rietman

Winnaars witte brigade Talent van de Toekomst 2016
1 - Cas Spijkers Academie Breda: Niels van Zijl, Jimmy van Nierop en Yori Gerritsen
2 - Sterklas ROC van Amsterdam: Jelle Horst, Bart Koolen en Jules Wiringa
3 - Cas Spijkers Academie Boxmeer: Ruben van Helvert, Joep van Boheemen en Dominic van den Bongard

(bron: Kokswereld)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken