Blokker sluit 69 van 190 winkels in België - Bart Smit en Toys XL omgebouwd tot Intertoys

Blokker sluit 69 van 190 winkels in België - Bart Smit en Toys XL omgebouwd tot Intertoys
  • Food-en-retail
  • 7 feb 2017 @ 14:27
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • WinkelenMarketing

Retailketen Blokker is van plan 69 van zijn 190 winkels in België te sluiten. Dit kan leiden tot schrappen van tot 302 banen, maakt het familiebedrijf vandaag bekend. Het plan moet volgens Blokker de rentabiliteit van het bedrijf herstellen. De laatste vijf jaar is de omzet van Blokker in België gedaald met 20 procent. Het operationeel verlies kwam in 2015 uit op 15 miljoen euro en voor 2016 zal dit oplopen tot 18 miljoen euro. Voor submerk Bart Smit uit de Blokker-stal komt ook het eind snel naderbij. De winkels worden omgebouwd tot Intertoys, evenals Toys XL, omdat drie speelgoedwinkelmerken te veel zijn.

De ombouw tot Intertoys waarover wij al eerder berichtten, moet eind maart zijn afgerond. Eind 2017 moeten bovendien de megawinkels van Toys XL volgen en van naam veranderen. Er is gekozen voor de naam Intertoys omdat die keten al de meeste winkels heeft, meldt Blokker. Het marketingbudget van drie merken kan dan voortaan in een merk gestoken worden: Intertoys.

Belgische sanering
De markt van de detailhandel van niet-voedingsmiddelen staat sinds een aantal jaren onder zware druk, reageert Blokker op de Belgische sanering. 'Deze trend hangt samen met de sterke groei van de online handel en met de toenemende concurrentie zowel van bestaande als van nieuwe merken.' Bernd Bosch, ceo van Blokker België, vult aan op Nu: 'Wij willen Blokker de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen.'

Verfrissing formule
Blokker heeft in België ruim negenhonderd werknemers. Ook in Nederland heeft het bekende retailmerk voor huishoudelijke artikelen de afgelopen twee jaar 800 banen geschrapt en verlieslatende winkels gesloten. Er is de laatste jaren fiks geinvesteerd in de online-tak van Blokker en ook ondergaan alle winkels stapsgewijs een ingrijpende verfrissing van de winkelformule en -inrichting (foto boven). Blokker Holding heeft in totaal tien verschillende winkelformules en ruim 2.200 winkels in acht landen.
(PvWK, bronnen: RTLZ, Blokker, MT, Nu.nl en FD)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken