Foodwaste Nederland daalt naar 41 kilo p.p.

Foodwaste Nederland daalt naar 41 kilo p.p.
  • Food-en-retail
  • 29 mei 2017 @ 15:09
  • Link
  • Redactie MarketingTribune
    Redactie MarketingTribune


  • FoodMVO

De voedselverspilling in Nederland is gedaald naar 41 kilo per persoon per jaar. Nederlanders verspillen steeds minder voedsel. Terwijl consumenten in 2010 nog 48 kilo voedsel per persoon wegwierpen, gooiden zij vorig jaar nog maar 41 kilo voedingsmiddelen in de afvalbak. Toch nog steeds wel verspilling, dat wel.

De totale voedselverspilling in Nederland is tussen 2014 en 2015 iets gedaald. Hoewel het dus de goede kant op gaat, stelt staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) dat hij nog lang niet tevreden is. 'Verspilling moeten we gezamenlijk aanpakken: overheid, bedrijfsleven en consumenten.' Opmerkelijk is dat de Nederlander bijna twee keer zoveel weggooit dan hij of zij consument dénkt dat jaarlijks wordt weggegooid (21 kilo).

Aanpassing packaging
Van Dam pleit al langer voor het weglaten van houdbaarheidsdata op zeer lang houdbare producten. Volgens een recent onderzoek daalt de verspilling van levensmiddelen als rijst, pasta en koffie met 12 procent als er geen 'ten minste houdbaar tot'-datum op de verpakking staat. Veel Nederlandse merken maken werk van minder verspilling, ook zijn er enkele marketeers en restaurants gesprongen op doorgedraaid- en bijna-over-datum voedsel. Lees hier verder. (bron: Volkskrant)


Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken