Genomineerde [2] NRW Jaarprijs 2017: Beverhof te Beverwijk

Genomineerde [2] NRW Jaarprijs 2017: Beverhof te Beverwijk
  • Food-en-retail
  • 4 sep 2017 @ 09:01
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • WinkelenEvenement

Tijdens het aanstaande Jaarcongres van de Nederlandse Raad van Winkelcentra wordt de winnaar van de NRW Jaarprijs 2017 bekend gemaakt. Genomineerd zijn: Nowadays in Amsterdam, Beverhof in Beverwijk, Kerkelanden in Hilversum, Hanzewijk in Kampen en AaBe fabriek in Tilburg. In een serie van 5 worden de unieke kwaliteiten van de genomineerde projecten zoals door hen zelf gepresenteerd nader toegelicht. Vandaag delen we case [2]: Genomineerde Beverhof te Beverwijk.

Beverhof in Beverwijk

Ruim 10.500 m2 retail en horeca

* Exemplarisch binnenstedelijk winkelcentrum
* Metamorfose
* Grote kwaliteitsslag op kwetsbare plek


 Beverhof moet de NRW Jaarprijs 2017 winnen omdat: 
'De renovatie van winkelcentrum Beverhof is in opgave en uitwerking exemplarisch voor de opgave zoals die bij veel binnenstedelijke winkelcentra aan de orde is. Het winkelcentrum stond in de branche algemeen bekend als matig en moeilijk. Veel partijen hebben zich in het verleden over een mogelijke renovatie gebogen zonder dat er tot concrete uitvoering werd overgegaan. Zowel ondernemers, gemeente als andere direct betrokkenen hadden de hoop op een transformatie en daarmee op een succesvolle toekomst al opgegeven. Op een zeker moment gold het vervangen van het winkelcentrum door woningbouw als meest gerede optie.

Het Feniks-karakter van de Beverhof is mogelijk geworden door de visie en durf van de eigenaar en de betrokkenheid bij en het geloof van de ondernemers in hun winkelcentrum. Dit gecombineerd ondernemerschap heeft geleid tot een grote kwaliteitsslag op een kwetsbare plek in de binnenstad. De metamorfose maakt de Beverhof weer een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers een fijne verblijfplaats voor consumenten en daarmee een inspiratie voor de renovatie van andere vergelijkbare centra. Naast de commerciele uplift is het centrum ook sterk verduurzaamd. Dit alles binnen een zeer strak ruimtelijk-functioneel en financieel kader.'

Betrokken partijen:
 
-Ontwikkelaar Webscon
-Bouwfonds IM namens eigenaar Vastgoed Eta West
-Management/Beheer Colliers International
-Architect Cita
-Technisch adviseur Maat

Kijk hier voor een impressie op de Beverhof website.    

Schrijf je direct in voor het NRW Jaarcongres via deze link.





 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken