Plus start met pilot duurzaam vervoer voor bezorgservice

Plus start met pilot duurzaam vervoer voor bezorgservice
  • Food-en-retail
  • 11 okt 2017 @ 14:38
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • WinkelenMarketing

Met de bakfiets Urban Arrow en een Stint Cargo test Plus nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen. De pilot is een uitbreiding op de huidige vloot van duurzame transportmiddelen. De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor Plus Express, een service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet Plus als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen.

Staand en fietsend bezorgen
In totaal nemen vijf Plus supermarkten deel aan de pilot: Plus J. Schimmel in IJsselstein, Plus Koot in Abcoude, Plus van Ommen in Almere, Plus Bomenwijk in Delft en Plus Leusink in Haaksbergen. Zij testen de bakfiets Urban Arrow en de Stint Cargo de komende maanden om te onderzoeken of ze naast de bezorgauto kunnen worden toegevoegd.  'De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen', zegt Tamara Smith-Zonneveld, Online/e-Commerce Manager bij Plus Retail.  

Snelle levering via Plus Express
Plus heeft inmiddels 240 supermarkten die Plus Express aanbieden. Met deze service kunnen we in  een groot deel van Nederland consumenten en zakelijke klanten, die hun boodschappen online bestellen, nog dezelfde dag beleveren. Tamara Smith-Zonneveld: 'We sluiten hiermee aan op de behoefte van klanten om bestellingen snel geleverd te krijgen. Ook bedrijven maken dankbaar gebruik van Plus Express, door kort voor de lunch nog even een paar boodschappen te bestellen. We zien dit als extra service aan onze klanten.'

Tweehonderdste Plus Ophaalpunt
Een mijlpaal binnen de e-commerce activiteiten van Plus vormt de opening van het tweehonderdste Plus Ophaalpunt bij Plus Plantage in Utrecht begin oktober. Hier kunnen klanten terecht voor online bestellingen. Het eerste ophaalpunt werd in 2014 geopend en al snel volgden er meer, zowel in als buiten de winkels.
(PvWK)

 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken